07 Октомври 2024понеделник14:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Защо тази партия

/ брой: 190

visibility 425

Евгени МИНЧЕВ

ЗАЩО ТОЧНО ТАЗИ ПАРТИЯ... И защо 35 години стигат?
Ако в България познавате някого, който е останал морален, честен, работоспособен, надежден, дисциплиниран - това са качества, придобити по времето на социализма. Ако някой е носител на изброените качества, то той сигурно е потомък на роден или възпитан през социализма. Няма защо да се позовавате на тъмното минало на социалистите, защото там нямаше нищо тъмно. Нещата се случваха на светло - работиш, получаваш заслуженото, имаш привилегиите, които са се полагали на твоя статут.
В същото това време крале и кралици, реални, не от приказките, са били разхождани в каляски, което продължава и днес, а на вас това не ви се струва неморално? Снимките от времето на социализма показват щастливи деца, родители с фини фигури и удовлетворен поглед. Какво от това, че рафтовете са били често празни - днешните рафтове са пълни с чипсове, газирани напитки, консервирана храна. Ако това е представата ви за изобилие - пълнотата и болестите ви отиват. Спрете да обвинявате миналото и да търсите европейски ценности, защото те не са ви по мярка. Те ще ви стягат, а изкуствените материи, в които са обвити, ще ви причиняват обриви. Това фалшиво изобилие не може да бъде основание да се присъединяваме към кич, посяване на хомо идеи и разврат. Да дундуркате политически бебета, чиито памперси ще трябва да сменяте след това.
Българската социалистическа партия и предшественицата й са били извор на морал, дисциплина и установяване на полезни държавнически практики. Тогава властвал Тодор Живков. Трижди по-добър от всевластващите за последните 35 години. Времето, в което БСП е била на власт, поне е било време на спокойствие и политическа хармония и аз съм бил свидетел на това. Без излишно медийно пъчене, без страх от завземане на бизнеса.
Пътищата, по които днес ходите, административните сгради, в които влизате, някои от театрите и културни средища са построени по времето на социализма. Болници, училища, детски градини, фабрики, в най-огромния си брой са строени тогава. След 1990 година нищо подобно не е направено, точно обратното - разрушени са. НДК е построено по време на социализма. Кое, моля ви, не ви харесва точно...
А сега, като се приберете, погледнете бабите и дядовците си, портретите на прадедите си, в чертите на майките си и бащите си - там е скътан социализмът, от който се отричате. Там е генът ни, който днес ви привиква да се върнете при корените си. Там са източниците на българщината и българите, които не знаеха за смяната на пола, иначе нямаше да ни има всичките.

Фейсбук

Властта обмисля по-високи данъци

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 190

Задава се пореден ремонт на VІ блок в АЕЦ "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 190

Съдът на ЕС спаси тировете от често връщане в България

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 190

Работим 17 години за собствено жилище

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 190

Бури и дъждове в Хърватия и Гърция

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 190

Мицкоски ни вини в предизборни игри

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 190

20% ДДС за частните училища на Острова

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 190

Накратко

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 190

Пуснете алармата!

автор:Александър Симов

visibility 334

/ брой: 190

Защо тази партия

visibility 418

/ брой: 190

Опитайте да ми разкажете

автор:Мартин Карбовски

visibility 352

/ брой: 190

Даваме алтернатива на сегашната безпътица

автор:Барбара Пейчинова

visibility 393

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ