10 Февруари 2025понеделник11:36 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Кампанията на Неков "Да защитим българския вкус" събра българи в Брюксел

автор:Дума

visibility 4049

След България кампанията на евродепутата от БСП Момчил Неков "Да защитим българския вкус" предизвика голям интерес и в Брюксел. Стотици присъстваха на представянето на уникални нашенски продукти. Много българи, живеещи в белгийската столица, също уважиха събитието. Допълнителна атракция беше и фолклорното изпълнение на певческата група към НЧ "Л. Каравелов - 1897" от с. Куртово Конаре, община Стамболийски, което завърши с традиционни хора. Целта на кампанията, инициирана от Неков, е да популяризира най-доброто от идентифицираните продукти от т.нар. български столици на вкуса в Брюксел. На събитието бяха представени над 10 продукта - розов домат и капия от Куртово Конаре, месо от Източнобалканска свиня, Еленски бут, Странджански чай, зелено сирене от Черни Вит, Реселешки воден лук, Навпавок от Разлога, био сирене от местна българска калоферска коза, Габровски пестил, дегустация на вино от гъмза от региона на Сухиндол. Представена беше и концепцията "Селски мол" от Габрово, целяща стимулиране на предприемачество в селските райони. "Радвам се, че на празника на Съединението на България Брюксел стана "столица на българския вкус и култура", заяви българският евродепутат. За първи път бяха представени толкова много традиционни и уникални продукти и храни от България. Събитието бе уважено и от български и чуждестранни евродепутати. Кампанията по защитата на уникалните български продукти, както и представянето на продуктите се осъществява в партньорство със "Слоу Фуд България".

Левицата носи потенциал да променя политическите процеси

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Отпада „контактната“ бележка за детска градина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Избраха новия Видински митрополит

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Тръгват договори за ремонт на ВиК мрежите за 800 млн. лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Българските потребители не усещат забавяне на инфлацията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Липсват 200 000 работници за летния сезон на морето

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Изяли сме повече фалшиво сирене

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Хърватия бойкотира верига за седмица

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Разследват инцидент с кортежа на Вучич

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Хиляди на протест в Шефийлд заради убит ученик с нож

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 26

Европа да потърси себе си

visibility 0

/ брой: 26

За мрежата на октопода

автор:Гергана Пирозова

visibility 0

/ брой: 26

„С отговорност към България, с мисъл за бъдещето“

visibility 6

/ брой: 26

За дълбоко и всестранно обновление на БСП

visibility 1

/ брой: 26

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ