21 Октомври 2024понеделник17:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Левски принизи ЦСКА

Седем в ареста около "вечното дерби"

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 207

Левски принизи ЦСКА с 1:0. Пред 27 000 души на Националния стадион точен единствено беше венецуелецът Кристиан Макун (86), който се разписа с глава след центриране от корнер. Успехът е напълно заслужен за символичните домакини, които надиграха съперника, особено през второто полувреме.
Победата изравни Левски с лидера в класирането Лудогорец и натисна ЦСКА още по-близо до дъното в Първа лига. След седмата загуба от 11 мача тимът от Борисовата градина се свлече от 12-о на 14-о място сред 16-те отбора в елитната ни дивизия, само с 3 т. повече от последния Хебър. Също така в трети пореден двубой възпитаниците на Александър Томаш не успяха да отбележат гол след 0:0 срещу Черно море и сензационното 0:1 със Септември.
Имаше работа и за полицията. Около мача са арестувани седмина. Трима фенове са задържани заради притежание на наркотици, двама са арестувани заради опит да внесат пиротехника на стадиона, един е установен в кражба, а друг не е изпълнил полицейско разпореждане.
Преди дербито се е наложила намеса на полицията по време на шествието на феновете на Левски. Органите на реда са предотвратили сблъсъци на "синята" агитка с "червени" привърженици. Ранени този път няма. Изпълни се и споразумението между двата клуба феновете да не се замерят с факли, както беше в предните две дербита.
"Първото полувреме беше равностойно, но второто имаше един отбор на терена и това беше нашият. По-силно желаехме победата. Момчетата дадоха всичко от себе си. Пуснах им част от филма за Гунди, когато той казва: "Аз тези хора няма да ги предам". Исках да покажат характер и да преследват победата. Можеше и да загубим, както и да завършим наравно. За мен беше важно всеки да даде максимума от възможностите си", обяви треньорът на Левски Станислав Генчев.
"Първото полувреме беше равностойно. Шансове имаха и двата отбора. Втората част имаше само един отбор на терена, който заслужено спечели. Тази победа носи радост и три точки. Не сме преполовили първенството и е рано да мислим за каквото и да е. Мачът мина перфектно", каза собственикът Наско Сираков.
"Мога да си тръгна веднага. И ако върна времето назад, ще направя точно същото. За ЦСКА трябват мъже. Мога да нося отговорност. Спя по 3-4 часа. Второто полувреме отпаднахме физически. Видя се ясно. Дадохме инициативата. Явно сме стигнали дъното. Отсега трябва да вървим нагоре. Не съм човек, който ще се оправдава. Нося отговорност и съм старши треньор. Имаше и положителни ситуации, опитваме се да играем футбол. Когато си готов, може и да надграждаш. Срам ме е да гледам класирането. Привържениците не го заслужават. Не е лесно, но ако е лесно, нямаше да съм аз. Времето ще покаже кой става за ЦСКА и кой - не", каза Томаш.
"Губиш битката само ако не участваш в нея. Благодарим за подкрепата", обявиха от "Армията" след мача.

Страната има нужда от нова данъчна система

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 200

БВП е нараснал с повече от очакваното през 2023 г.

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 200

Започва пускането на парното в София

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 200

Започва ремонтът на румънската част от Дунав мост при Русе

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 200

Българин източил 2,2 милиона паунда във Великобритания

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 200

Отнеха лиценза на 10 частни болници в Турция

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 200

Гръцки псевдосвещеник изнудвал вярващи за пари

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 200

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 200

Плашат с Торбалан

автор:Мая Йовановска

visibility 444

/ брой: 200

100 решения за България

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 200

100 решения за България

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 200

В кампанията се усеща обръщането на хората към БСП

автор:Мая Йовановска

visibility 450

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ