20 Август 2024вторник17:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 213

Гърция въвежда данъчна грамотност в училище
В Гърция въвеждат от т.г. предмет за данъчна грамотност в началното училище. Учениците ще се запознават с основни принципи на данъчното облагане - кой плаща данъци, за какво се използват тези средства и тяхното значение за цялото общество, коментират експерти, изготвили новата училищна програма. Целта е да се възпита данъчна етика и култура по спазване на законодателството. 90 на сто от преподавателите одобряват идеята.

Арестуваха поляк за измама с милиони евро
51-годишният поляк Роман Зимян, едно от най-издирваните лица, за когото е издадена международна заповед за арест от Полша и Южна Корея, е арестуван в черногорската столица Подгорица, съобщават медиите в Черна гора. Той е заподозрян за икономически престъпления, измами в особено големи размери, пране на пари, кражби и нарушаване на закона. В Южна Корея може да получи доживотен затвор.

Раниха десет полицаи на пропалестински протест в Берлин
Най-малко десет полицейски служители бяха ранени по време на пропалестинска демонстрация в Берлин. По тях са хвърляни камъни, яйца и пластмасови бутилки. В началото на протеста участниците били 250, но броят им нараснал до 1000.

Домашна свада в Джорджия завърши с убийството на зам.-шериф
30-годишният зам.-шериф Брандън Кънингам бе застрелян в американския щат Джорджия, след като се е отзовавал на сигнал за домашен скандал. След като видял служителите на реда, мъж изстрелял "порой от куршуми" и се самоубил.

Торнадо обърна ветроходна лодка в Италия
Ветроходна лодка с дължина около 50 м с 22-ма души на борда потъна в Италия, след като бе връхлетяна от торнадо. Бреговата охрана и пожарникарите са спасили 15 души, останалите 7 се издирват - канадски гражданин, четирима британци и двама американци. Сред спасените е дете на 1 година.

Двойно по-ниски добиви от слънчоглед

автор:Дума

visibility 634

/ брой: 158

Повече пари за изостаналите райони искат фермери

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 158

Ядем грузински сафрид и турски калкан

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 158

Експерт: Възможно е ново поевтиняване на горивата

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 158

Проливни дъждове и наводнения в Европа

автор:Дума

visibility 657

/ брой: 158

Oсвободиха четирима българи на Халкидики

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 158

Над 300 мигранти за ден в Испания

автор:Дума

visibility 602

/ брой: 158

Украйна отново въведе режим на тока

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 158

Маймуната и ядреният реактор

автор:Александър Симов

visibility 640

/ брой: 158

Къде гледа БНБ?

автор:Нора Стоичкова

visibility 677

/ брой: 158

Безработица: Ефектът на еврозоната

автор:Гарабед Минасян

visibility 607

/ брой: 158

Възможен ли е компромис по сделката с "Боташ"

visibility 653

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ