23 Август 2024петък19:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров:

Лявото обединение ще е гарант за правата на хората на труда

Нищо не може да спре БСП по пътя ѝ на консолидация и на подаване на ръка вътре в партията, заяви и.ф. председател

/ брой: 161

автор:Дума

visibility 88

"Последните месеци сме свидетели на тежка интелектуална криза на политическото представителство, което води до всички останали кризи. Тя се характеризира с тежка форма на амнезия на някои от участниците, забъркани в тези каши, от които те сега се опитват да излязат невинни. Говоря конкретно за авторите, идеолозите, подстрекателите и извършителите на промените в Конституция, които водят до криза на държавността". Това заяви и. ф. председател на БСП Атанас Зафиров в тв ефира.
"Няма как да не подкрепим президента, за това, че не допусна Калин Стоянов да се промъкне отново като вътрешен министър. Това е наша последователна позиция, ние имахме такава още в момента, когато Калин Стоянов беше вътрешен министър в кабинета на Главчев", припомни Зафиров.  
В отговор на обвинения на Корнелия Нинова за еднолични действия, той уточни, че решението да се подкрепи Радев, но да не се подкрепя модела на попълване на "домовата книга" от парламента, е принципна и предварителна последователна позиция, която е обсъдена в ръководните органи на партията. С подобно говорене Нинова се опитва да отклони от общественото и партийно внимание въпросите за тежкото политическо наследство и финансовото състояние на БСП, подчерта Зафиров.
Той посочи, че в последните седмици има последователно поведение на Нинова, което руши доверието в партията и усилията за консолидация на БСП и на лявото политическо пространство. А на някои безпочвени нападки и откровени клевети според него трябва да бъде даден отговор.  
"Никога не съм молил госпожа Нинова да подписва документи. Само я информирах, че трябва да изпълни задължението си да подпише отчета към Сметната палата, тъй като по времето, когато се проведоха предишните избори, тя беше председател на партията и по закон там трябва да стои нейният подпис. Аз не се нуждая от този подпис, това е законово положение. Що се отнася до нейното искане да се свика конгрес, на който да се констатира нейната оставка, съветвам Нинова да прочете становището на СГС, съгласно което тя вече е заличена като председател", обясни Зафиров.
Той е категоричен, че нищо не може да спре БСП от нейния път на консолидация, на подаване на ръка вътре в партията и на обединението на лявото политическо пространство, защото това е важната новина, която трябва да се чува.  
"Част от пречките за такава консолидация вече са отстранени и лявото обединение всеки момент ще стане факт. Ние сме на фаза на изчистване на последните документи. БСП лидира този процес. БСП и партиите около БСП са гарант, че в следващото НС българското законодателство ще гарантира правата на хората на труда. Отговорност за изборните резултати ще носи това ръководство, което в момента изцяло организира и провежда този процес - на подготовка, на достойно явяване и на достоен резултат на тези избори", категоричен е Зафиров.

НАП подсеща за пропуски в декларациите

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 161

Над 8 млн. нови банкноти в обращение за 3 месеца

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 161

Газохранилищата на Европа запълнени на 90% предсрочно

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 161

Британското МВР с нови мерки за нелегалната миграция

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 161

Бум на домашното насилие в Испания

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 161

САЩ налагат нови санкции на Венецуела

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 161

Много баби, хилаво дете

автор:Мая Йовановска

visibility 242

/ брой: 161

Крайно време

автор:Владимир Николов

visibility 227

/ брой: 161

Едно време

/ брой: 161

Десният трезвеник и БСП

автор:Александър Симов

visibility 259

/ брой: 161

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ