18 Юли 2024четвъртък17:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: Инициираме мерки за справяне с пожарите и последствията от тях

Социалистите внесоха искане за извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси, на което те да бъдат обсъдени в спешен порядък

автор:Дума

visibility 438

„Първа задача пред парламента и национално отговорните партии е проблемът с пожарите. Днес ще внесем с бюджетна комисия предложение за отпускане на допълнителни средства за закупуване на техника и компенсация на пострадалите“. Това заяви и. ф. председател на БСП Атанас Зафиров пред журналисти в парламента.  

Той обясни, че е провел няколко разговора с община Болярово  и това, което държавата декларира като подкрепа, не отговаря съвсем на истината. „Нужни са спешни мерки в подкрепа на пострадалите хора и сме готови да инициираме такива. Това е най-важното за което трябва да говорим в момента“, категоричен бе лидерът на социалистите. 

Зафиров подчерта, че държавата трябва да спре издевателството над българските общини. „Призоваваме министъра на регионалното развитие да изпълни поетите ангажименти и да осигури средства по подписаните договори, а където няма подписани такива, това да стане в спешен порядък“, каза той и допълни, че това са основните теми, както и мандатът, но той е пряко свързан с тях.

Днес парламентарната група на социалистите внесе искане да се свика извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси, на което да бъдат обсъдени в спешен порядък предложените мерки. 

Атанас Зафиров заяви изненадата си от бързината, с която е бил върнат вторият мандат и от всякаква липса на опит поне да се потърси някакво решение. Според него всички партии, включително и БСП, вчера ясно са декларирали своята готовност за диалог. Той припомни, че левицата е присъствала на разговорите и е заявила подкрепа за посочените в декларацията приоритети за борба с корупцията. По думите му обаче няма как да бъде само това темата, която да измества всички останали. „В момента има далеч по-важни теми и изразихме готовност да говорим по тях и да търсим решения. В същото време днес получаваме отказ от мандат и обвинения, че няма готовност  за антикорупционни мерки, Категорично не приемаме тази квалификация. Готови сме за разговори по всички теми“, подчерта той.

Атанас Зафиров заяви, че третият мандат е надпартиен и национално отговорен и при него трябва да се търсят про-български решения.  „Мандатоносителят трябва да бъде не с партиен характер, а национално отговорен. Призоваваме този, който получи третия мандат да има именно такъв подход“, наблегна той.

Зафиров попита каква е разликата между ГЕРБ които са казали: „Или подкрепяте нашия кабинет или отиваме на избори“ и ПП-ДБ, които са показали, че или се подкрепя тяхната декларация или се отива на избори. На въпрос ако дойде при БСП третият мандат, какво ще направи левицата, Зафиров отговори: „Потвърждавам нашата готовност да водим открити и динамично разговори пред обществото и да търсим национално отговорните решения“.

2615 лв. на месец са нужни за издръжката на 3-членно семейство

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 135

Държавните фирми в България не са ефективни

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 135

Увеличават се фалитите на компании

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 135

Ще говори със София, но с редовен кабинет

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 135

Гърция със спешни мерки за цената на тока

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 135

Макрон прие оставката на премиера Атал

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 135

Тайван да си плаща за отбраната

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 135

Диагнозата на държавата

автор:Александър Симов

visibility 543

/ брой: 135

Денят на бръснача

visibility 521

/ брой: 135

Ганьо е победим, само ако бъде смачкан

visibility 537

/ брой: 135

Подводните камъни на външното оценяване

visibility 493

/ брой: 135

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ