08 Октомври 2024вторник19:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гуцанов към избирателите: Да сложим заедно край на слугинажа, некомпетентността и алчността в управлението на България

автор:Дума

visibility 745

 „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е алтернатива на крайнодясното управление на което сме свидетели през последните 12 години – слугинаж, некомпетентност и алчност. Нека заедно сложим край на това. С тези думи се обърна  водачът на листите на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА във Варна и Шумен Борислав Гуцанов към българските избиратели в ефира на Евроком.

Той подчерта, че обединението е било постигнато, след като БСП е поела по нов път на развитие. По думите му на първо място е било затварянето на вътрешнопартийните фронтове и веднага след това да се подаде ръка към всички леви партии.  Той благодари на лидерите на партиите влезли в обединението, че които са направили крачка встрани, пуснали са напред младите и сега активно помагат в кампанията. За него не на последно място новият път е включвал и край на студената война с президентската институция. „Не е нормално когато президентската двойка е излъчена и подкрепена от БСП и социалистите в цялата страна, да имаме лоши отношения“, категоричен бе Гуцанов.

По думите му една нова енергия е започнала от Бузлуджа и е дала надежда на хората, че нещо може да се промени. Показателно за това според него е, че още след подписването на споразумението в Стара Загора, социолозите са дали драстично увеличение на подкрепата към БСП и новото обединение.

„Поетият от лявото път е безалтернативен. Това обединение е от ключово значение не само за БСП, а за цяла България. Не може за три години да има седем поредни избора, да липса нормално правителство, да сме свидетели на национално предателство след национално предателство, които да се случва от заседателната зала на Народното събрание и да няма алтернатива, на това, което се случва в страната. Вече има такава алтернатива и това сме ние от БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“, наблегна Борислав Гуцанов.

Той подчерта, че промяната може и да не стане от веднъж, защото нещо, което е рушено 10 години, трудно може да се изгради за един месец, въпреки че във Франция се случило. „У нас процесите текат малко по-бавно, но със сигурност това е правилният път“, коментира той.

 

Гуцанов заяви, че в тази кампания няма дебат по политики и по приоритети. „Няма друга партия, която да е излязла с решение за това, какво предлага на българските избиратели. Само ние излязохме и представихме нашите 100 решения“, припомни той и допълни, че целта на левицата е с тях да върне справедливостта у нас - не само в съдебната ни система, а по отношение на здравеопазване, образование и всички аспекти на обществения живот.

Гуцанов коментира, че сме свидетели на разпад на държавността, особено в 49-то НС, когато е изменена Конституцията и промените страната ни в вкарана в още по-дълбока криза. Той каза, че ГЕРБ има вина за състоянието на страната ни, както и ПП, защото са върнали ДПС И ГЕРБ във властта.

Борислав Гуцанов бе категоричен, че единственото възможно и разумно е да се проведе диалог след изборите, как да продължи управлението на страната ни. „В него трябва да е важно, кои са приоритетите, 3 или 4, зад които да застанат експерти, за да излезем от това състаояние“, обясни социалистът и даде като пример доц. Наталия Киселова, която е в листите на левицата и е безспорен експерт.

В заключение Гуцанов се обърна към българските избиратели с думите: „Всички трябва да гласуваме. Така институциите  ще имат легитимност, а купеният вот няма да има толкова голяма тежест“.

"Топлофикация София" е единствената губеща топлофикация в света

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 191

Властта спешно отпусна пари за земеделци и животновъди

автор:Дума

visibility 803

/ брой: 191

У нас можело да се съхранява отработеното ядрено гориво до 2032 г.

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 191

Българите най-често изолират дома си, за да пестят ток

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 191

Салвини обвини ЕК в "екотероризъм"

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 191

Социалистите в Гърция избират нов лидер

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 191

"Хизбула": Няма място за Израел в региона

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 191

Накратко

автор:Дума

visibility 1009

/ брой: 191

Кървава годишнина

автор:Юри Михалков

visibility 726

/ брой: 191

Контрол

автор:Барбара Пейчинова

visibility 898

/ брой: 191

50 нюанса тъпо

visibility 718

/ брой: 191

Млада вълна срещу обичайните заподозрени в 23 МИР

автор:Дума

visibility 797

/ брой: 191

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ