03 Юли 2024сряда14:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скандал в Скопие:

Македонски министър с българско гражданство

Саня Божиновска твърди, че била подала молба за отказ от него

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 614

Недекларираното българско, но и чешко гражданство на министъра на енергетиката Саня Божиновска в правителството на Християн Мицкоски разбуни духовете в Северна Македония.
Сайтът „360 градуса” пръв публикува информацията от Търговския съд в Загреб, според която Божиновска е управлявала хърватска фирма с българския си паспорт.
„Не бих се съгласил (с твърдението), че тя е скрила от обществото (тази информация), не мисля, че трябва да вписваме в биографията си всичко, което сме правили. Ето, аз съм на 46 г. и ако напиша в биографията си всичко, което съм направил, предполагам, че това ще са няколко тома", заяви премиерът Мицкоски.
Първоначално Божиновска отрече да е имала българско гражданство.
„По отношение на твърденията за българско гражданство, искам да подчертая, че нямам българско гражданство и цялата релевантна информация е прозрачно посочена в биографията ми", заяви тя.
Ден по-късно Божиновска сподели пред Канал 5, че има изтекъл български паспорт и българско гражданство, което е поискала да бъде прекратено, като процедурата според нея е приключила.
„Не мисля, че фактът, че някога съм имала български паспорт, може да е спорен от етична гледна точка, защото и тогава, и сега се чувствам само македонка. Считам, че това, че България оспорва македонската идентичност, е погрешна и контрапродуктивна политика и вреди на по-нататъшното развитие на отношенията между двете страни, и се надявам в близко време да се създадат условия за преодоляване на тези проблеми веднъж и за всички, а Македония и България трябва да се съсредоточат върху реално сътрудничество, което несъмнено включва и енергетиката“, казва Божиновска.
При кандидатстване за българско гражданство се подава и декларация за българско самосъзнание.

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 400

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 397

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 352

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 376

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ