02 Юли 2024вторник18:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Гришо започна мощно на "Уимбълдън"

Българинът отнесе сърбин на "свещената трева"

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 186

Григор Димитров (№10 в света) стартира мощно на "Уимбълдън". Водещият ни тенисист срази набързо Душан Лайович (Сърб, №56) с 6:3, 6:4, 7:5. Димитров се нуждаеше от 106 минути на "свещената трева", за да откаже съперника.
Гришо имаше известни затруднения само в третия сет, в който допусна пробив и губеше с 1:4 гейма. Това обаче не смути 1/2-финалиста от 2014 г. и той изравни при 4:4. След това направи нов пробив за 6:5, който му подпечата победата.
В първата половина от срещата българинът демонстрира завиден начален удар и имаше 70% успеваемост. Дори в шест поредни подавания неговият опонент спечели една точка.
Димитров имаше сериозно превъзходство в асовете (14:2) и печелившите удари (29:9). Той спечели 92% от точките си на първи сервис (44/48) и бе безупречен при шансовете си за пробив (4/4).
Сега Гришо очаква 19-годишния Цзюнчън Шан (Кит, №91), който срази квалификанта Кристиан Гарин (Чили) със 7:5, 6:4, 6:4. До момента двамата не са играли помежду си.
"Първият ден на турнира никога не е лесен, нервен е. Не знаех дали ще е зле или много зле - беше просто зле. Не знам на какво се дължи, просто нервност в стомаха. Винаги си задаваш въпроси, чудиш се как ще играеш.
На трева трябва да си добре подготвен. Опитвах се да правя правилните неща, да играя добре. Сложно е, защото при бекхенд с една ръка като мен, трябва да стоиш по-ниско на корта спрямо другите настилки. Трябва и повече да се движиш с краката", каза Димитров.
Миналата година той достигна до IV кръг, а сега участието му в най-авторитетния турнир е 14-о поредно.
Голямата сензация от първия ден е оттеглянето на Арина Сабаленка (Блрс, №3). Тя е с контузия в дясното рамо.

Тръгват данъчни хайки по курортите на морето

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 123

Всяка шеста фирма у нас е без дейност

автор:Дума

visibility 640

/ брой: 123

Новите ваучери за храна вече са електронни

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 123

Френските леви втори на вота

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 123

Зеленски допусна преговори с Русия само с посредник

автор:Дума

visibility 657

/ брой: 123

Сърбия и Китай в режим на свободна търговия

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 123

Накратко

автор:Дума

visibility 593

/ брой: 123

Френската изненада

автор:Александър Симов

visibility 684

/ брой: 123

И климатът раздели Европа*

visibility 706

/ брой: 123

Българската корозия

автор:Мартин Карбовски

visibility 633

/ брой: 123

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ