13 Октомври 2024неделя12:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: България не е само на богатите, а на всички български граждани

Да бъда честен с хората, дори в мълчанието си - обеща социалистът

автор:Дума

visibility 304

„България не е само на богатите, а на всички български граждани. Ще се борим да си я върнем“. Това заяви в ефира на Радио К2 председателят на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ Атанас Зафиров.  По думите му това е била основната цел за създаването на лявото обединение, което се е случило именно в този тежък за страната ни момент.

Социалистът заяви, че след изборите партиите трябва да седнат на една маса и да се състави експертно правителство, равноотдалечено от всички.  „2/3 от обществото не е представено в парламента заради ниската избирателна активност и няма обществен договор. С какво самочувствие останалата 1/3 може да води българското общество еднолично или с 2-3 партии?“, попита председателят на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“.

Атанас Зафиров заяви, че  би застанал зад премиер, който обещае 5 неща: че няма да има нито едно българско дете, което не може да отиде на училище, защото е босо, гладно и няма раница; нито един възрастен, който да умре, защото е гладен и беден; да спре грабежа на монополите и свръхпечалбите на банките; справедлива данъчна система; че България няма да стане прифронтова държава и ще работи за мир. 

Като друг приоритет на лявото обединение той посочи борбата с корупцията и с източването на държавата, както и създаването на силни и работещи регулатори, с държавен гръб.  „Не трябва да има политическо вмешателство в правосъдната система, в МВР“, категоричен бе той.

На въпрос за младите кандидати за народни представители: “Парламентът се напълни с млади, добре изглеждащи, с огромни дипломи и какво се получи - едно голямо нищо. Младостта е добра, но не е гаранция за нищо. Нека да има млади, да има опитни, хора с парламентарен стаж, да има и приемственост“. Той припомни, че  във Великото Народно събрание от БСП са влезли 30 и няколко годишни политици, които са още активни и са дали съвсем различно лице на социалистическата партия. „Сега се опитваме да направим точно този преход и се получава”, коментира Атанас Зафиров.

На въпрос за евентуалните партньори на БСП след изборите и коментара на Борисов, че БСП е желан партньор, Зафиров заяви: „Има съществена разлика. Ако за Борисов е лесно да казва – „аз“, „аз“ и да предлага някакви решения, то зад нас стоят нашите колективни органи, програмни документи и коалиционни споразумения. Да, ние ще имаме диалог с всички политически сили, но докъде ще стигнем в този диалог - ще го решат нашите колективни органи”.

По отношение на Пеевски, Зафиров коментира, че много са борците срещу него, а най-гласовити са тези, които много успешно са управлявали в сглобката и са се прегърнали в последния ден на парламента. “Ние от БСП имаме най-голям опит от управление с ДПС и обикновено след подобни управления, контрата винаги е оставала у нас и сме си извадили поуките. Имаме конгресни решения и вървим по тях”, каза още Атанас Зафиров.

На въпрос за ПП-ДБ, социалистът отговори, че те са били елемент от сглобката и са имали времето да решават въпросите, които сега хвърлят в публичното пространство като спешни и належащи. Той подчерта, че те си приписват много постижения на левицата, но само благодарение на участието на БСП България е имала най-социалния бюджет през последните 20 години - безплатни учебници, безплатни детски градини, спиране на либерализацията на тока и други.

Помолен да напише едно обещание към българския народ, Зафиров написа: „Обещавам да бъда честен с хората, дори в мълчанието си“.

Ураганът "Кърк" опустоши Западна Европа

автор:Дума

visibility 1975

/ брой: 194

ООН разследва смъртта на мигранти в Атина

автор:Дума

visibility 2167

/ брой: 194

Обвиниха бивш румънски министър, вземал подкупи

автор:Дума

visibility 2054

/ брой: 194

Фалшив Путин съобщи в ефир, че подава оставка

автор:Дума

visibility 1912

/ брой: 194

Сигурен неуспех

автор:Евгени Гаврилов

visibility 2381

/ брой: 194

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 2144

/ брой: 194

Ще работим за справяне с демографската криза

автор:Юлия Кулинска

visibility 2074

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ