10 Юли 2024сряда13:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова в Кюстендил:

България има нужда от цялостно антимонополно законодателство

Докато Сглобката си поделят държавата, мобилни, ВиК оператори и банки грабят народа, заяви лидерът на БСП

/ брой: 40

автор:Дума

visibility 349

„Заради предстоящата ротация в правителството, мнозинството са се хванали за гушите кой да отхапе по - голямо парче от баницата. Не ги интересува нито народ, нито държава. Точно в такива мътни моменти монополи, картели, мобилни и ВиК оператори се чувстват безконтролни и ненаказуеми. Друг е въпросът, че може и в сговор с управляващите да си правят каквото поискат. Хора, които сте подкрепили ППДБ и ГЕРБ, вие за това ли гласувахте?”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещите си със социалисти и граждани в Кюстендил.
„С неравностойни клаузи мобилните оператори увеличиха цената с 9,5%. Водата в някои области стигна 6 лв. на кубик. Сега вредното правителство премахна и по- евтината нощна тарифа за тока. Банките вдигат такси и трупат над 3 млрд. печалби. Внесените закони, които могат да облекчат хората, отлежават някъде и не се движат. Как да не реши човек, че мнозинството пази частните интереси за сметка на отънелия джоб на българина?”, коментира Нинова.
Тя припомни, че в петък социалистите са раздали на всички депутати молби за колективен иск срещу вдигане цената на мобилните услуги. „Чакаме да видим колко от тях ще ги подпишат. Подадохме жалба в КЗК. Образували са проверка. Да видим колко време ще я бавят и с какъв резултат ще излязат. Ние сме на ваша страна и  няма да се откажем да търсим справедливост”, категорична е Нинова.
"На нас ни се иска сглобката да става разглобка. Всеки ден дават поводи за такъв извод, защото виждате, че пазарлъкът за разделянето на държавата се усложнява. В началото беше 50 на 50 за регулаторите, а сега г-н Постоянство, имам предвид Бойко Борисов, постави 50 на 50 в министерствата. Казвам г-н Постоянство, защото когато ПП поискаха 50 на 50 регулатори, ГЕРБ се възпротивиха и казаха така не се прави", подчерта Нинова.
Според нея държавата трябва да си е на мястото без да пречи на свободната инициатива, но да има регулираща и контролираща функция.
„Ние мислим, че е по-добре да има избори две в едно, за да се спестят разходи. Така и така ще имаме европейски избори, организира се целия процес. Всеки ден с оставането на тези хора се взимат погрешни и вредни решения за България и хората го усещат по ежедневния си живот“, смята Нинова.
Тя уточни, че посещението й в Кюстендил е свързано редовните срещи, които са започнали с парламентарната група в страната. "Всеки понеделник се провеждат и на тях обсъждаме актуални политически въпроси и предстоящите Европейски избори. Срещата е работна, така да кажем. Сега с организацията в Кюстендил ще обсъдим местни въпроси и тревоги, които имат и ще видим с какво можем да помогнем за решаването им", обяви още лидерът на БСП и подчерта, че няма напрежение в партийната организация в областния град.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 166

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 205

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 175

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ