09 Септември 2024понеделник20:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка bvf.bg

"Лъвчетата" с евросребро

Трима българи попаднаха в идеалния отбор на шампионата

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 264

България заслужи сребърните медали на Европейското първенство по волейбол за мъже до 20 години в Гърция и Сърбия. На финала "лъвчетата" допуснаха обрат от Франция с 1:3 гейма (22, -18, -16, -26). Мачът беше исторически за българския волейбол, тъй като това бе първи финал за тим в тази възраст в мъжкото направление от 14 г. За последно български състав под 20 години се бори за титла през 2010 г., когато губи финала от Русия (1:3). Във Върнячка баня българският тим се радваше на сериозна подкрепа, защото сръбският курорт е на 250 км от границата.
Играчите на Мирослав Живков стартираха по-мотивирано и поведоха с 23:20 след серия от шест безответни точки, а след това приключиха гейма при 25:22. Франция имаше превъзходство в началото на втората част и взе аванс от 10:5. Разликата стана 8 т. при 16:8, а малко по-късно "петлите" дръпнаха с 20:10 и впоследствие затвориха гейма. В следващите две  части "петлите" отново бяха по-добри. В края "лъвчетата" дадоха всичко и дори стигнаха до три геймбола, но ги пропиляха.
Топреализатор в зала "Владе Дивац" стана Кристиян Титрийски с 13 т. Александър Къндев и Симеон Николов отбелязаха по 11 т., а Стилиян Делибосов реализира 8 т. За Франция Адриен Рур бе над всички с 19 т. "Петлите" са единственият отбор без поражение в шампионата и загубиха само два гейма по пътя към трофея. В групите българите загубиха и от Италия, а на 1/2-финал сразиха Украйна с 3:0 (22, 20, 20).
Трима от "лъвчетата" влязоха в идеалния състав.
Капитанът Николов бе избран за най-добър разпределител на първенството. 17-годишният талант е син на бившия капитан на националния ни отбор - Владо Николов. Александър Къндев получи приз за един от двата най-добри посрещачи, а Стилиян Делибосов бе отличен при централните блокировачи. За най-полезен на шампионата бе посочен разпределителят Амир Тизи-Уалу (Фр).
В церемонията по награждаването участва президентът на федерацията ни Любо Ганев.
Тази година подрастващите ни гарнитури отвоюваха общо шест призови класирания. Мъжете до 20 г. станаха и Балкански шампиони, а другата титла заслужиха жените до 18 г., които триумфираха на Европейското. От първенствата на полуострова жените до 16 и до 18 г. станаха вицешампионки, а дамите до 20 г. заслужиха бронзови отличия.
"Беше дълго, тежко и изпълнено с емоции лято. Имаше възходи, разочарование и сълзи от радост. В спорта не винаги побеждаваш, но е важно отношението към целия процес. Използвам възможността да благодаря на всички състезателки и състезатели за положените усилия през цялото лято, на треньорските щабове и техните мениджъри, на хората, помогнали под една или друга форма, да се обезпечи и реализира целият спортен календар", обяви главният координатор на националните отбори Николай Иванов.

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 684

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 518

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 1432

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 659

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 986

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 684

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 734

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ