17 Октомври 2024четвъртък19:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: ВСС няма легитимност да избере нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 318

Този Висш съдебен съвет, с отдавна изтекъл мандат, няма нужната легитимност, за да избере главен прокурор за следващите седем години. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП и водач на листата на БСП – Обединена левица във Варна и Шумен Борислав Гуцанов пред „Денят On Air“.

Той беше категоричен, че процедурата е опорочена още в зародиш именно заради нелегитимността на правителството на съдебната власт и оттам идват всички проблеми.

„ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС имаха една година да изберат нов ВСС. ПП-ДБ, когато наближиха изборите решиха да се скарат с ДПС и да започнат да се правят на опозиция“, припомни Гуцанов.

Той направи заявка, че едно от първите предложения на лявото обединение в следващото Народно събрание ще бъде да се върне старата конституционна уредба.

„Една от задачите на „БСП – Обединена левица“ е да сме пазители на основния закон“, заяви водачът на листата в Шумен и Варна.

Гуцанов допълни, че за формацията е ключово важно да се определят няколко важни за страната ни приоритета и да се започне работа по тях: „Нека в оставащите десет дни до изборите водим дебат по програмите на партиите – да обсъждаме кой какво предлага“. Гуцанов посочи, че за БСП – Обединена левица този приоритет е справедливостта във всяка сфера – данъчна, здравна, образователна, енергийна. Той обърна специално внимание на опитите на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ да прокарат в настоящата ситуация спорни решения, свързани с т.нар. Зелена сделка, които ще нанесат тежки щети на българската енергетика.

„Ако те съберат гласовете, ще закрият ТЕЦ-овете и мините. Над 40 на сто от потреблението на електроенергия в страната идва от тях. Хиляди хора ще останат без работа. Защо не намериха време в едногодишното си управление за тези решения, които представят като реформи, а го правят сега? За да не носи никой отговорност“, допълни Гуцанов.

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 836

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 624

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 709

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ