15 Август 2024четвъртък17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иван Петков: Решението за защита на децата от джендър-идеологията е единственото хубаво нещо в 50-то Народно събрание

Не можем да тръгваме срещу президент, който е два пъти избран от БСП, каза народният представител

автор:Дума

visibility 449

"В последните дни различни неправителствени организации изпращат писма до президента да наложи вето върху решението което взехме в пленарната зала, за допълнение и изменение на Закона за предучилищното и училищното образование. С почти конституционно мнозинство от 154 гласа. Ако може да се каже че нещо е свършило 50-то народно събрание, това са именно тези законови промени. Най-важни са нашите деца. Това което получи подкрепа и от БПЦ. Това се изрази и в заседанията  и на две парламентарни комисии - Комисията по демографска политика и Комисията за децата, младежта и спорта.

Това каза в ефира на телевизия BG on AIR народният представител от "БСП за България" Иван Петков.

Според него за съжаление в това народно събрание повечето неща са скандали, хората ги виждат, те не мотивират избирателите да гласуват. Затова ние БСП следва нови стъпки и нов план, за да може хората да видят че има нещо ново, че лявото се обединява.

"Това започна от събора ни в Бузлуджа със 17 леви и патриотични организации, с хора които са били част от БСП - били са народни представители, министри, президент дори. По време на кампаниите много избиратели ни казваха "стига сте се карали", обединете се, спазвайте мотото на Народното събрание "съединението прави силата". Всички вкупом си пречеха на обединението на левите сили. Видя се че така не става."

Иван Петков бе категоричен, че на съботния пленум на БСП с кворум от 99 души не е имало скандали, а само внушения за такива. Той коментира въпроса дали Корнелия Нинова може да се кандидатира за председател:

"По устав народен представител от БСП може да бъде само този, който няма 12 години парламентарен стаж. Само председателят може, ако има тези 12 години. Корнелия Нинова не е председател.  Тя е подала оставка по свое желание и съответно няма как да бъде народен представител. По отношение на съдебните дела за това кой подписва листите, имаме един много грозен приятелски, другарски огън, който потушавахме през годините. Тези, които тогава гасяха този огън в миналото, се оказа, че те сега са с факлата в ръка.

Иван Петков опроверга и някои внушения за лявото обединение:

"Не е вярно, че с лявото обединение се завръщат старите муцуни. Напротив, завръщат се наши членове и всеки един от тях се завръща с млад екип. Това че тези лидери на 17-те партии подписаха споразумение, такова споразумение подписаха и техните младежки организации. Те ще правят заедно една паралелна платформа, с която ще излезем на изборите всички ние."

Няма да има и две листи на БСП, ще има една регистрация, една коалиция, в която БСП ще фигурира.

За Иван Петков най-важният въпрос е какви министри ще си избере новият служебен министър, за да бъдат изборите честни. Той не пропусна и безумието с промените в конституцията относно избирането на служебен премиер.  

"Горица Кожарева от всички в така наречената домова книга дава надежда че може да има честни избори. В служебният кабинет най-важно е МВР. А на ППДБ да припомня, че Калин Стоянов от който те се оплакват, беше министър и в тяхния редовен кабинет."

Иван Петков заяви, че в изборите за 51-вото народно събрание БСП се стреми да достигне до всеки един ляв и патриотичен избирател.

"Видя се че фронтовете, които откривахме, водеха до ниските резултати. Такъв фронт беше и президентската институция, открит еднолично от Нинова. Не може да тръгваш срещу президент, който е два пъти избран от БСП", каза народният представител и припомни в заключение:

"Двата избора на Радев бяха единствените две истински победи на БСП. Нека да кажа ясно: На втория тур, при закриването на  кампанията на Румен Радев в Пловдив, ще видите че зад президента стояхме аз и господин Кристиан Вигенин”.

1700 работници от "Марица Изток" - предсрочно в пенсия

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 155

Спират разширението на "Чирен" заради проверката на Кьовеши

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 155

LNG терминалът в Александруполис ще заработи на 1 октомври

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 155

2% ръст на икономиката през второто тримесечие

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 155

Гърция се залавя с пожара до България

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 155

Протест в Братислава срещу словашката култура

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 155

Масови съкращения в германската икономика

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 155

Накратко

автор:Дума

visibility 1095

/ брой: 155

Чудна Картинка

автор:Нора Стоичкова

visibility 953

/ брой: 155

Излизаме от релсите

visibility 836

/ брой: 155

Радев, спаси децата ни!

автор:Юри Михалков

visibility 746

/ брой: 155

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 465

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ