26 Август 2024понеделник13:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обединената левица:

Ще предложим спешни мерки за решаване на водната криза

Екологичното образование да се интегрира в учебниците, настояха младежите от БСП

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 299

Представителите на левите партии се обединиха в необходимостта от конкретни, ясни, работещи мерки, които да решават реални проблеми, с ясното разбиране за сложността на тези процеси по време на заседание на работната група по предизборната платформа на партиите за екология.
Особено внимание бе обърнато на водната криза в страната в резултат на засушаването, високите температури и големите водни загуби заради старите водопреносни мрежи и напоителни системи. Работната група по екология на обединената левица се зае да предостави спешни мерки за разрешение на проблема, засегнал над 300 населени места в страната.
Проблемите за чистотата на въздуха, опазването на биологичното разнообразие, засушаване, безводие, управление на водния ресурс като цяло, отпадъци, кръгова икономика и всички останали трябва да бъдат не само ясно развити, но и очертани в конкретни регионални специфики, заявиха от "Изправи се, България".
Според Момчил Неков от БСП освен на околната среда и земеделието, енергетиката, транспортът, градската среда, индустрията и здравеопазването трябва да бъдат очертани от екологосъобразни и устойчиви политики.
Емил Георгиев от ПК "Екогласност" поясни, че основният принцип на левицата е поставянето на човека в центъра.
В едно бъдещо ляво управление конфликтите и напреженията между отделните сектори и министерства трябва да бъдат преодолени, категорични са левите партии.
По време на срещата бяха обсъдени ролята на експертността и иновациите като фактор на устойчиво управление на околната среда. Бяха дадени конкретни примери в тази посока от Леночка Ангелова от ПДС и Димитър Илиев от ПП МИР. Беше поставен въпроса за социалната и политическа отговорност, ангажимента към гражданите и избирателите и необходимостта на практическо разрешаване на конкретните екологични проблеми, което за Полина Джоргова от ПК"Екогласност" е основната роля на една лява политика.
Красимира Йовкова от МО в БСП обясни, че задължително трябва да се обърне внимание на екологичното образование и възпитание и интеграцията му в учебни програми.
Работната група по екология си постави за цел да изготви амбициозна и интересна за всички платформа по опазването на българската природа и свързването и с икономическото развитие на страната и социалните ползи за гражданите.

Над 20 партии влизат в лявото обединение

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 162

Ще предложим спешни мерки за решаване на водната криза

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 162

Да се засили ролята на държавата в икономиката

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 162

20% поскъпване искат от "Софийска вода"

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 162

Отменя се планираният за 27 август протест на хотелиерите

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 162

Взимат ви колата в Гърция, ако возите туби с бензин

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 162

Затягат контрола върху ръчния багаж в самолетите

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 162

Германия и Франция арестуваха терористи

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 162

Социалдемократите са най-желани в Румъния

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 162

В Сърбия няма да има преврати

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 162

Накратко

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 162

Краят на романтиката

автор:Александър Симов

visibility 218

/ брой: 162

Срамно и неграмотно

visibility 219

/ брой: 162

Не съм се подписвал в този списък!

visibility 202

/ брой: 162

Зеленият октопод отново протяга пипала

visibility 238

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ