27 Август 2024вторник19:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

БСП готова да предложи Станишев за еврокомисар

Това е първата и най-важна задача на кабинета, за да може България да получи добър ресор, заяви Атанас Зафиров

/ брой: 163

автор:Дума

visibility 297

БСП е готова да предложи имена за нов български еврокомисар. Това заяви и.ф. председател на партията Атанас Зафиров пред журналисти. Той изрази очакване той да е от редиците на социалистите, тъй като в ЕК се залага и на баланс на представителността.
По-късно в радиоинтервю Зафиров потвърди, че едно от имената е на Сергей Станишев.
"Очакваме от премиера Димитър Главчев спешни консултации с политическите партии за българската кандидатура за еврокомисар. Смятаме, че това е първата и най-важна задача на този кабинет с оглед на скъсените срокове, буквално по-малко от седмица, и реалната възможност България да получи добър ресор за еврокомисар. Но това няма как да стане без диалог с политическите формации", подчерта Зафиров.
България трябва да посочи име на нов кандидат за еврокомисар до 30 август. Вчера Димитър Главчев  Главчев заяви пред президента Румен Радев, че още днес ще се свърже с народните представители, за да му предложат имена, които да бъдат обсъдени от министрите и да изберат едно от тях.
Зафиров коментира и състава на новото служебно правителство, но бе лаконичен за промяната в МВР. "Трудно ми е да кажа", отговори той на въпрос дали очаква новият министър Атанас Илков да потуши напрежението. "Виждам, че е човек от кариерата, професионалист, надявам се много бързо и спешно да даде гаранции за успокояване на напрежението и в системата, и в обществото, и за гарантиране на честността на изборите", обясни той.
Според Зафиров е добре, че Димитър Главчев няма да е външен министър. Очаквам от Атанас Кондов, който е дипломат от кариерата, по-активна външна политика, национална отговорност и защита на националните интереси", коментира Зафиров.
"Трогателно когато ПП-ДБ обясняват за Пеевски. Девет месеца управляваха добре заедно - пиеха кафета, променяха Конституцията. Сега, в условията на предизборна кампания, всеки говори това, което иска да чуе електоратът му. ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да се извинят и да замълчат, защото те забъркаха кашата с промените на Конституцията", обясни Зафиров.
На въпрос за предсрочните парламентарни избори, той отговори, че колкото по-бързо бъдат организирани те, толкова по-добре, защото този парламент е изчерпал своята легитимност и способност да взима решения.

Тазгодишното вино ще е по-хубаво, но по-скъпо

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 163

Цените по морето падат с 20%, сезонът продължава до октомври

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 163

Кафето в Гърция рязко поскъпва

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 163

Производството на сладолед у нас намаля драстично

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 163

Гърция подготвила нови социални мерки

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 163

„Таймс“: Русия е близо до победа в Донбас

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 163

Париж удължи ареста на Дуров

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 163

Преговорите за Газа вървят към провал

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 163

"Пенчо бре чети..."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 351

/ брой: 163

Размиване на отговорности

visibility 302

/ брой: 163

Потресаващо мълчание

visibility 293

/ брой: 163

Ще отпаднат ли "малките матури" след 4-и и 10-ти клас

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 163

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ