02 Юли 2024вторник20:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пет „коридора“ в Европа при война с Русия

По маршрути 3 и 4 американски войски акостират в Гърция и Турция и през териториите на България и Румъния отиват на източния фланг на НАТО

/ брой: 123

visibility 218

Антон РОША, Хърватия

Информация от пожелали анонимност официални лица, предоставена на британския „Телеграф“, е доста обезпокоителна. НАТО работи върху пет сухопътни коридора, през които американски бронирани машини бързо ще бъдат преместени на предна линия при европейска война с Русия.
В пакта смятат, че конвенционална война с руснаците вече е действително възможна. Вярването, че в Европа може да се води война, е пълен абсурд, защото самият континент не би бил годен за живот, да не говорим за война след размяна на ядрени удари.
Нека видим какво планират в НАТО:
В случай на война в Европа американски войски ще слязат на едно от петте европейски пристанища и ще бъдат изпратени към Русия по предварително планирани маршрути. Някои от маршрутите минават през Хърватия, Гърция и България, което означава, че при война тези страни няма да бъдат пощадени.
На Балканите особено се интересуват от маршрут 2: американските войски слизат в италиански пристанища и след това продължават през Словения, Хърватия и Унгария към Украйна.
Интересни са маршрути 3 и 4: американските войски акостират в Гърция и Турция, а след това през България и Румъния отиват на източния фланг.   
Плановете на НАТО предвиждат американски войски да слязат и на нидерландски пристанища, преди да се качат на влакове, които ще ги отведат до Полша.    
Маршрут 5 предвижда транспортиране на войски през Норвегия, Швеция и Финландия.


Погледнем ли картата, виждаме интересни подробности:
НАТО планира маршрути за придвижване на американски войски през територията на свои страни членки, но някои от тях не желаят да участват в подобни операции. Това са Унгария и Турция, както и България. Българският президент Румен Радев смята, че страната му не бива да изпраща български войски в Украйна...


Москва предупреди:
Има риск от сблъсък с НАТО над Черно море

Руската армия няма да толерира провокациите с американски дронове
 


Русия предупреди НАТО, че може да се стигне до директна конфронтация с пакта в Черно море. Москва е регистрирала увеличаване на полетите на американски безпилотни самолети в региона. Министърът на отбраната Андрей Белоусов инструктирал армията да представи предложения за оперативен отговор на провокациите, съобщи руското Министерство на отбраната.
Безпилотните самолети на НАТО, които оперират над Черно море, могат да бъдат видени чрез публично достъпни уебсайтове за проследяване на полетите.

Тръгват данъчни хайки по курортите на морето

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 123

Всяка шеста фирма у нас е без дейност

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 123

Новите ваучери за храна вече са електронни

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 123

Френските леви втори на вота

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 123

Зеленски допусна преговори с Русия само с посредник

автор:Дума

visibility 732

/ брой: 123

Сърбия и Китай в режим на свободна търговия

автор:Дума

visibility 682

/ брой: 123

Накратко

автор:Дума

visibility 655

/ брой: 123

Френската изненада

автор:Александър Симов

visibility 761

/ брой: 123

И климатът раздели Европа*

visibility 792

/ брой: 123

Българската корозия

автор:Мартин Карбовски

visibility 698

/ брой: 123

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ