13 Август 2024вторник20:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нова партия се включва в стартиращото ляво обединение

Атанас Зафиров от БСП и лидерът на партия \"Подем\" Александър Богданов проведоха разговор за общо явяване на изборите

автор:Дума

visibility 207

Продължава притокът на нови политически сили в изграждащото се ляво обединение на БСП с други партии и движения. Днес хора от ръководството на БСП се срещнаха и с лидера на Политическа партия "Подем" Александър Богданов, който е дългогодишен и сериозен участник в защита на левите политики.

"Искаме да си поставим много по-високи цели на тези избори. Поради това стартирахме своята работа в две основни направления. Първо - започнахме процес на консолидация в БСП, на завръщане в партията на всички, които са я напуснали през годините, несправедливо наказани, обидени или разочаровани. По тази линия възстановяваме и колективното начало в БСП.

Втората основна посока, в която тръгнахме, е единението на лявото пространство. Това няма да е някакъв аритметичен сбор от партии и лидери, а мощен сигнал към всички, които досега отказваха да гласуват заради караниците и разправиите между левите партии."

Това каза на срещата изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той припомни и обещанието на ръководството на социалистите да се загърбят противоречията между тях и лявото да покаже ново лице.  

"На фона на разделението в десния сектор, ние се обединяваме, защото виждаме огромна маса от хора, които чакат да изберат за кого да упражнят своя вот. За разлика от предишни опити за общо участие в изборите, нашата формула сега не е БСП-плюс,  а реален коалиционен съюз", илюстрира общата картина Зафиров.

Зафиров припомни, че споразумението, подписано от левите сили в Стара Загора е отворено за всички нови желаещи партии. По неговите 17 точки работят 10 работни групи. БСП запазва своята водеща роля в коалицията, а най-важната цел е сигналът към българите, че в лявото повече няма караници. 

От своя страна лидерът на ПП "Подем" Александър Богданов също изрази мнение, че е необходимо изграждане на коалиционен съвет на участниците в левия съюз.  Той каза, че за неговата партия за важни не местата в листите , а идейната лява платформа.

"Левицата трябва се върне към своите традиции.  Да издигнем силни и интригуващи послания към избирателите - като борба с дивия капитализъм, справедливо данъчно облагане, политика за работещите и за производителите, силната роля на държавното регулиране и защитата на потребителите", каза Богданов.  

Той изрази готовността на неговите съпартийци да се включат активно в работата на 10-те работните групи, които ще изготвят силна програмна алтернатива на сегашния модел.

Нова партия се включва в стартиращото ляво обединение

автор:Дума

visibility 18

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 504

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 563

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 1351

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 709

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 765

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 727

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 509

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ