16 Юли 2024вторник16:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Испания покори Европа

"Ла Фурия" влезе в историята с четвърта титла

/ брой: 133

автор:Дума

visibility 157

Испания покори Европа за рекорден път. "Ла Фурия" триумфира на първенството в Германия. На финала играчите на Луис де ла Фуенте сломиха Англия с 2:1. Това е четвърта титла за иберийците в историята след 1964, 2008 и 2012 г. "Трите лъва" губят втори пореден финал.
В Берлин двата отбора демонстрираха нападателен футбол, но само през втората част. Нико Уилямс (47) откри, а Микел Оярсабал (86) донесе успеха и титлата. Резервата Коул Палмър (72) изравни и даде надежди на англичаните, но реално съперникът беше доста по-класен. На "Олимпиащадион" блесна и 17-годишният Ламин Ямал, който асистира за първия гол. В последната минута Дани Олмо спаси победата от голлинията, след като отрази удар на Марк Гуехи.
Ямал беше избран за най-добър млад играч на първенството. Той подобри рекорда на великия Пеле за най-млад футболист, печелил голям трофей. Младокът на Барселона вкара 1 гол и асистира за още 4. Ямал е и най-младият футболист, играл на еврофинал. Той навърши 17 години в събота и подобри постижението на Ренато Санчес (Пор), който игра за титлата през 2016-а срещу Франция на 18 години и 326 дни.
Гарет Саутгейт е първият треньор, загубил два европейски национални финала, без да е вдигал купата.
"Испания бе най-добрият отбор. Не успяхме да владеем достатъчно дълго топката, а това е задължително условие, за да имаш успех срещу тях. Тъжно ми е за моите момчета, които бяха невероятни. Гордея се с всичко, което тези играчи направиха. Колкото до бъдещето ми, сега не е моментът да го коментираме", каза Саутгейт.
Неговият колега Луис де ла Фуенте, който с голяма част от тези играчи бе печелил Европейското за юноши до 19 г., както и това за младежи до 21 г., сега го направи и с мъжете.
"Няма как да съм по-щастлив, гледайки феновете и играчите. Изключително съм горд и се надявам този импулс да ни помогне да се развиваме и да ставаме по-добри. Тази титла бе спечелена, защото футболистите ми са пример за качества и трудолюбие", обяви Де Ла Фуенте.

Застрахователи не покриват щети

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 133

НСИ отчете 2,5% годишна инфлация през юни

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 133

БНБ отчита бум на фалшивите банкноти

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 133

По-малко и по-скъпо винено грозде тази година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 133

Германия прехвърля 800 000 войници

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 133

Френската левица опитва да състави кабинет

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 133

Диктаторът Фухимори кандидат за президент

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 133

Накратко

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 133

Код "Пожар"

автор:Ина Михайлова

visibility 650

/ брой: 133

Вода в пясъка

автор:Евгени Гаврилов

visibility 352

/ брой: 133

Евро 2024 - в историята

автор:Марин Милашки

visibility 354

/ брой: 133

Преди да теглим потребителски кредит

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 133

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ