31 Юли 2024сряда13:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Неков представя български розов домат и други родни продукти в Брюксел

автор:Дума

visibility 2204

На 6 септември – Деня на Съединението на България, евродепутатът Момчил Неков организира две събития, свързани с кампанията "Да защитим българския вкус" - конференция и представяне на български традиционни продукти. Конференция "Намаляване на ефектите от промените в климата, чрез географските означения и европейските схеми за качество" ще започне от 9:30 часа в сградата на ЕП в Брюксел. На нея участниците ще научат за това как европейските схеми за качество могат да помогнат за запазване на биологичното разнообразие и да допринесат в борбата с глобалното затопляне. Брежанските кестени и уникалната за цяла Европа порода свине от Източния Балкан ще покажат това. Италианският опит със сирене Пармеджиано Реджано също ще бъде представен на конференцията. Български фолклорни ритми ще огласят площад "Люксембург" пред Европейския парламент от 12:30 часа. Фолклорна певческа група към Народно читалище "Л. Каравелов – 1897", с. Куртово Конаре, ще открие празника. На площада ще бъдат представени щандове с български продукти, които имат потенциал да бъдат регистрирани по европейските схеми за качество. Посетителите на ЕП и Брюксел ще могат да опитат Куртовски розов домат, Еленски бут, Странджански чай, Зелено сирене от Черни Вит, Навпавок от Разложко, Реселешки воден лук, а също така и сирене от българската местна порода Калоферска коза. Конференцията и представянето на българските продукти се реализира в сътрудничество с българския клон на международната организация "Слоу Фуд", който е партньор в кампанията на Момчил Неков „"Да защитим българския вкус". По време на събитието интерес за посетителите ще бъде и "Селски мол" – концепция, развита от няколко читалища от област Габрово, както и дегустация на родни вина от Сухиндол.

Гръцки бизнесмен с интерес към "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 144

Бизнес средата у нас се влошава

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 144

Над 4,3 млн. са жилищата у нас

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 144

Расте напрежението във Венецуела

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 144

Протести в Сърбия срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 144

Брюксел се сближава с Виетнам

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 144

ЕС гласи нови мерки срещу Унгария

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 144

Дясната киселина

автор:Александър Симов

visibility 255

/ брой: 144

Кой ще въведе контрол

visibility 237

/ брой: 144

Заканата на Ердоган

автор:Юри Михалков

visibility 223

/ брой: 144

В капана на екстремните жеги

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ