30 Юли 2024вторник15:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

Заблудите на Мицкоски

/ брой: 143

автор:Велизар Енчев

visibility 476

Ако някой е хранил илюзията, че дясното правителство на ВМРО-ДПМНЕ ще коригира антибългарската политика на левите си предшественици, той е излъган. Сърцевината на македонизма е антибългарска и тя не допуска партийни окраски.
Попитан дали ще поиска от гражданите на Северна Македония, които притежават български паспорти, да се откажат от тях, той бе до болка откровен, но и дълбоко заблуден.  
Според него гражданите на РСМакедония търсят български паспорти не заради „етническа или национална принадлежност” и „ще ги скъсат в първия ден, в който страната стане член на ЕС”...
Заблудата му идва от един убийствен за него факт - над 100 000 македонски граждани са получили български паспорти, много от които са  представили и свидетелства за български произход, както и автобиографии на двамата си родители.   
Защо тези „македонци“ пазят църковни и светски документи за българската принадлежност на своите предци, ако те не са били българи в Кралска Югославия /1919-1941/ и СФРЮгославия /1945-1992/?
При това притежаването и съхраняването на подобни документи, издадени от българска църковна община или от институции в Царство България, се е наказвало най-сурово както в монархическа, така и в комунистическа Югославия. В скринове и тайници са укривани даже и свидетелства за българска националност, издадени на османската власт, която владее Македония до 1912 г...
Не е леко да си македонист. Трябва постоянно да лъжеш и да си вярваш

Такса смет може да поскъпне седем пъти

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 143

София предупреди Скопие да не блокира коридор номер 8

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 143

Потребителски организации скочиха срещу “Temu” и “Shein”

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 143

Николас Мадуро спечели изборите във Венецуела

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 143

Крайнолеви били виновни за саботажите във Франция

автор:Дума

visibility 420

/ брой: 143

Ердоган се закани да нахлуе в Израел

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 143

Мицкоски: Късаме български паспорти щом влезем в ЕС

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 143

Заблудите на Мицкоски

автор:Велизар Енчев

visibility 476

/ брой: 143

Безумия

автор:Евгени Гаврилов

visibility 430

/ брой: 143

Гавра с правото

visibility 413

/ брой: 143

"Изключително разочароващи резултати"

автор:Дума

visibility 484

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ