09 Октомври 2024сряда19:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Красимир Йорданов: Левите не делим населените места на малки и големи, а предлагаме решения за всички

автор:Дума

visibility 790

Водачът на листата на "БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" за Ямбол Красимир Йорданов и кандидатът за народен представител на пето място в листата Коста Костов се срещнаха и поговориха в Стралджа с хора от града и от общината.

„На 27 октомври да гласуваме с мисъл за утрешния ден с номер 28, защото „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ предлага верните решения за държавата и за региона“, коментира с хората Красимир Йорданов, представяйки целите, които си поставя ляворо обединение със 100-е решения за ускорено развитие на България и регионалните приоритети на кандидатите за народни представители.

Той разясни, че един от приоритетите пряко касае община Стралджа заради безводието и обявеното частично бедствено положение в 20 от общо 22 населени места в общината. Йорданов обясни, че за решаването на проблема се предвиждат инвестиции във ВиК инфраструктура, търсене на нови водоизточници и облекчаване на процедурата за тяхното узаконяване. Друг приоритет, който касае общината е изграждането на регионално тържище за реализация на земеделска продукция без посредници.

Водачът на листата Красимир Йорданов увери хората, че „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ не дели населените места на малки и големи, а предлага решения за всички.

„Обединената левица предлагаме и разширяване на бюджетната подкрепа за гарантиране на междуселищните транспортни връзки в селските райони, защото и сега има населени места в област Ямбол, в които няма междуселищен транспорт и те са откъснати от общинския и областния център. Сред мерките за регионална политика залагаме и финансово осигуряване на Инфраструктурната програма за българските общини за целия мандат и приемане на 10-годишна програма за енергийна ефективност на жилищата на гражданите“, обясни Йорданов. Той допълни, че в сферата на сигурността БСП предлага подобряване на разпределението на полицейските служители за по-ефективно противодействие на престъпността и опазване на обществения ред с особено внимание на малките населени места.

„Работете, няма неблагодарен труд, но най-важно е да сте човеци към хората“, ги посъветва Едрьо Едрев от с. Зимница.

Урсула фон дер Лайен на съд за измама с ваксини

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 192

Протестиращи в Тирана искат служебен кабинет

автор:Дума

visibility 750

/ брой: 192

Влизаме в сухопътен Шенген?

автор:Дума

visibility 759

/ брой: 192

Палестина преговаря за двамата ни заложници

автор:Юри Михалков

visibility 764

/ брой: 192

Реалност или химера

автор:Евгени Гаврилов

visibility 846

/ брой: 192

Бедните плащат повече за въглеродни емисии

автор:Дума

visibility 764

/ брой: 192

Най-голямата ми радост е да помагам на хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 787

/ брой: 192

БЪЛГАРИЯ или Пеевски?

visibility 806

/ брой: 192

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ