28 Октомври 2024понеделник21:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нина Димитрова: Само БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА има отношение към хората

автор:Дума

visibility 2167

„Предстоят ни поредните избори. По време на срещите ми със стотици хора през последния месец те дадоха ясно да се разбере, че не очакват от политиците празни обещания. Те очакват конкретни политики и решения“. Това заяви в ефира на Евроком кандидатът за народен представител от листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в 25 МИР Нина Димитрова.  

Тя сподели, че лявомислещите хора са обнадеждени от лявото обединение. „Вече заедно сме лъч надежда в политическия живот. Предлагайки нашите 100 решения, ще можем да решим много от проблемите на българите“, каза Димитрова. По думите ѝ левицата има и силен екип от млади и опитни хора. Тя изрази амбицията на обединението решенията да са конкретни и хората да намерят защита на техните права и интереси.  

Димитрова подчерта, че в Програма за ускорено развитие на България левицата е записала подкрепа за социално уязвимите групи, хората с увреждания и възрастни. По думите ѝ те са свързани с повишаване на доходите и осигуряване на целево финансиране за тях. 

Като юрист Димитрова подчерта, че когато се изработва законодателство, работата трябва да е прецизна и задължително да се взимат предвид последствията от прилагането на практика на всеки един текст.  Според нея сме свидетели в последните години,  че честото и бързо променяне на законите не е ефективно. Като пример тя даде промените, касаещи защитата от домашно насилие, където намереното решение е само частично. По думите ѝ трябва да има взаимодействие между съдебните органи и МВР по отношение на заповедта за съдебна защита. Димитрова поясни, че в момента съдът издава такава заповед, но тя не се изпълнява. Тя припомни, че левицата дълги години има законодателна инициатива в посока осигуряване на реална защита на пострадалите, включително и изграждане на кризисни центрове, тъй като в момента в България те са твърде малко.    

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ясно“ е заявила своите позиции и няма да отстъпи от тях. При съставянето на 51-то Народно събрание ще говорим с всички партии, които получат доверието на избирателите, но отстоявайки принципите, които са в основата на нашето обединение“, категорична бе тя за бъдещите действия на левицата след изборите.

Димитрова подчерта, че социологическите проучвания дават ръст в доверието към БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА и то е около 9,6%. „В последните години в парламента липсваше силно ляво представителство. Сега е време за решения и за това ще се борим да се върнем на челни позиции в българската политика“, заяви тя. 

Социалистът коментира, че политическите партии са загубили връзката си с хората и допълни: „Само „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ не е загубила този пулс и има отношение в своите политики към хората“, наблегна Нина Димитрова. 

Пореден голям чужд инвеститор напуска България

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 205

Чакаме 2,5 млн. чужди туристи за зимния сезон

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 205

Масово се изоставят розови градини

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 205

Управляващата партия в Грузия печели вота

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 205

Сърбия няма да стане член на НАТО

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 205

Лондон вдига ставката за работодателите

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 205

Телевизионни клоуни

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 205

BG магията на изборите

автор:Мартин Карбовски

visibility 327

/ брой: 205

Натовската ни дилема

автор:Юри Михалков

visibility 315

/ брой: 205

Избираме пак тях, а очакваме друга политика

автор:Здравко Райков

visibility 296

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ