30 Септември 2024понеделник19:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин: Ще работя за бърза и ефективна защита на гражданите при злоупотреба с личните им данни

Ръководителят на Делегацията българските социалисти в ЕП беше избран за докладчик от групата на S&D по ново законодателство за допълнителни правила за защита на личните данни

автор:Дума

visibility 637

„Ще работя за защита на личните ни данни с по- бързи и ефективни процедури.“ Това заяви ръководителят на Делегацията българските социалисти в ЕП Кристиан Вигенин, който беше избран за  докладчик на европейските социалисти по ново законодателство за допълнителни правила за защита на личните данни.

„С допълнителния регламент ще се улесни приемането и обработването на жалбите при трансграничните случаи, както и правата на засегнатите страни- например до каква информация да има достъп жалбоподателят, ще има и по- рационален механизъм за сътрудничеството между разследващите органи“, разясни Кристиан Вигенин. Той даде и пример с казус- българин с жалба за използването на данните му във Фейсбук: „Търсят се варианти как този човек да получи защита, въпреки различията в правосъдната система в Ирландия, където базирана Мета и България.“

„Всеки човек, пребиваващ на територията на България, може да подаде жалба до Комисията за защита на личните данни, ако мисли, че се злоупотребява с личните му данни, включително и от компании, които не са базирани тук. Комисията трябва да информира чуждите си партньори и да си сътрудничат при разследването“, каза още ръководителят на Делегацията българските социалисти в Европейския парламент.

 „Много жалби потъват в  административно безвремие и дълги години не се решават, после започват обжалвания по съдилища и реално промяна няма. Целта ни е да се стигне до по- бързо разрешаване на подобни случаи и реална защита на нарушените права на гражданите“, каза още евродепутатът.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Борислав Гуцанов: След изборите е възможен експертен кабинет

автор:Дума

visibility 663

Парламентът приключи по обиден начин за гражданите

автор:Дума

visibility 809

/ брой: 185

България трябва да има независима външна политика

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 185

Ниски добиви на слънчоглед, олиото може да поскъпне

автор:Дума

visibility 825

/ брой: 185

Вносът на украински мед у нас е скочил с 61%

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 185

Зъболекарите искат въвеждане на данък за вредните храни

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 185

Работодатели уволняват чрез съдебни изпълнители

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 185

Евакуират поетапно българите от Ливан

автор:Дума

visibility 796

/ брой: 185

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

автор:Дума

visibility 876

/ брой: 185

75-годишно приятелство между България и КНР

visibility 733

/ брой: 185

Писна ни от глупости

автор:Мая Йовановска

visibility 1175

/ брой: 185

Държава на изпитите

автор:Барбара Пейчинова

visibility 989

/ брой: 185

Площадна геополитика

автор:Юри Михалков

visibility 1117

/ брой: 185

БСП иска предоговаряне на условията по Зелената сделка

автор:Дума

visibility 793

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ