28 Октомври 2024понеделник19:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА в Разград: Тази кампания е начало на битката да върнем държавата на мястото й

автор:Дума

visibility 373

„Тази трудна кампания е начало на битката да си върнем държавата“, заяви водачът на листата на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Драгомир Стойнев пред препълнената зала на Общински културен център- Разград, където днес социалистите официално закриха кампанията си.

Председателят на Партия АБВ Румен Петков подкрепи листата на „БСП-Обединена левица” в Разградски регион. Той подчерта значимостта на водача на листата с №28 в бюлетината Драгомир Стойнев и заради човешките му качества, и заради политическата му кариера. Според Румен Петков Стойнев е човек с чувство за принадлежност, който знае защо е тук. „Него го обичат хората, защото като каже „да”, е „да”. Има хора, които не го обичат, защото може да казва „не”. Има хора, които не го обичат, защото казва истината такава, каквато е.” – каза Румен Петков.

Той призова хората в препълнената зала на Общинския културен център да говорят със своите познати и да ги убедят, че „негласуващите са съучастници на удара върху държавата, здравият избор, нашият избор, човешкият, българският избор е бюлетината № 28, защото тези хора със своите лица, своите души, своите сърца са тук и ще продължат да са тук, не са част от „агнешките главички”, не са част от погрома на образованието и здравеопазването, те са тези, които искат добър живот за всички нас.” – каза още Румен Петков. Той допълни, че всички от „БСП-Обединена левица” са носители на промяна и започват възстановяването на държавността.

Той  даде и конкретни примери, които не трябва да продължават – закриването на 31 училища в Разградско през последните 15 години, което е сред регионите с най-високо съотношение спрямо населението заедно с Враца, където закритите училища са 60. Вторият пример, който не трябва да продължава, е достигнатият недокомплект в българската армия до 28%.

Водачът на листата на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Драгомир Стойнев също заяви, че лявото обединение ще наложи своите политики, така, „че младите хора да остават в България да сбъдват мечтите си, да променим системата на здравеопазване, където да премахнат търговията, защото за нас, левите хора, здравето не е стока.”. Според Стойнев кампанията е показала, че държавата може да подпомогне младите и предприемчивите хора, да им осигури нужното финансиране, за да правят бизнес тук, а не да търсят препитание другаде.  Драгомир Стойнев обяви, че за него е голяма чест да бъде част от „този прекрасен отбор, който сме ние, БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА".

 Той допълни, че по време на кампанията „бяхме във всяко населено място, стиснахме десетки хиляди ръце, поговорихме, спорихме, но в крайна сметка усетихме тази надежда, която отново пламва в хората, че България може да бъде друга държава, в която да има здрави и образовани деца, в която възрастните хора да не си броят стотинките, в която предприемачите да не се страхуват, че някой ще им открадне бизнеса, в която може да имаме армия с която да се гордеем.”

Драгомир Стойнев изтъкна още, че най-важното е лявото в Разград отново да има своя народен представител в Народното събрание „така, че наистина да се носи отговорност и тези обещания, които направихме по време на срещите, да ги изпълним."

На сцената пред над 700 души, дошли на събитието на социалистите, бяха представени и останалите кандидати от листата на БСП-Обединена левица – юристът и няколко мандата народен представител Филип Попов, общинският съветник и лидер на областната структура на Младежкото БСП Николай Пенчев, както и младата майка Гретина Колева от Кубрат, икономистът Кремена Радева, бившият заместник областен управител Найден Късов – учител от Цар Калоян, Цветомир Савов от Лозница и представителят на  АБВ адвокат Милен Христов. На закриването присъства и кметът на Община Разград Добрин Добрев.

Заключителното събитие от предизборната кампания на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА в Разградско завърши с концерт на обичания поп-изпълнител Орлин Горанов.

Пореден голям чужд инвеститор напуска България

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 205

Чакаме 2,5 млн. чужди туристи за зимния сезон

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 205

Масово се изоставят розови градини

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 205

Управляващата партия в Грузия печели вота

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 205

Сърбия няма да стане член на НАТО

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 205

Лондон вдига ставката за работодателите

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 205

Телевизионни клоуни

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 205

BG магията на изборите

автор:Мартин Карбовски

visibility 327

/ брой: 205

Натовската ни дилема

автор:Юри Михалков

visibility 315

/ брой: 205

Избираме пак тях, а очакваме друга политика

автор:Здравко Райков

visibility 296

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ