19 Август 2024понеделник17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 157

автор:Дума

visibility 184

250 кг развалено сирене в наш рейс в чужбина
Германски митничари конфискуваха около 250 кг развалено сирене в български автобус на магистралата Прага-Дрезден. В друг наш рейс са открили 40 кутии цигари, скрити зад последната седалка. Отделно са задържани 120 кг мед от Турция в турски автобус. За три дни са проверени 250 превозни средства и над 450 души.

Немски издател бил привърженик на Путин
Юрген Елзесер - издателят на крайнодясното политическо списание „Компакт“, наскоро забранено от германското правителство, нападна кабинета в Берлин и обяви подкрепата си за Владимир Путин. Елзесер получи бурни овации за изказването си на срещата на "Алтернатива за Германия" в източната провинция Саксония-Анхалт.

Виенско колело се запали на музикален фестивал
Повече от 30 души са пострадали, след като виенско колело се запали на фестивала "Хайфийлд" край германския град Лайпциг. 23-ма души са пострадали. Тече разследване.

Овладени са пламъците в Съмърсет Хаус в Лондон
125 пожарникари потушиха огъня в известната историческа сграда Съмърсет Хаус в Централен Лондон. Няма пострадали, нито повредени произведения на изкуството.

Ураганът "Ернесто" прекъсна тока на Бермудите
Ураганът "Ернесто" прекъсна електрозахранването на 36 000 абоната, събори дървета и наводни райони на Бермудските острови. Няма сериозни материални щети или тежко пострадали хора.

7,2 по Рихтер на Камчатка
Земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер бе усетено край източния бряг на руския полуостров Камчатка. Трусът е бил на дълбочина 51 км. Повечето от вторичните трусове не се усещат.

Шапката на Индиана Джоунс бе продадена за $630 000
Шапката, носена от актьора Харисън Форд в ролята му на Индиана Джоунс, бе продадена на търг в Лос Анджелис за 630 000 долара. Актьорът се появява с нея в "Индиана Джоунс и храмът на обречените" от 1984 г.

Жеги до края на август, възможни са и летни бури

автор:Дума

visibility 335

Удължиха забраната за износ на инсулин с месец

автор:Дума

visibility 403

Изборите се отлагат за след 20 октомври

автор:Дума

visibility 407

Токът вдигна цените и по заведенията

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 157

Хотелиерите разчитат предимно на българи

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 157

Германски вагони пътуват и по линията София-Варна

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 157

1200 лв. стигна средният размер на бързите кредити

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 157

И ООН натисна: Променете закона срещу ЛГБТИ

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 157

Гръцките власти издирват стрелеца от Халкидики

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 157

САЩ: Не сме се месили в сръбските протести

автор:Дума

visibility 533

/ брой: 157

Турция арестува седем души за пожарите

автор:Дума

visibility 525

/ брой: 157

Жажда

автор:Нора Стоичкова

visibility 1210

/ брой: 157

Жалка картинка

visibility 763

/ брой: 157

Русия прочиства армията от корупция

автор:Юри Михалков

visibility 610

/ брой: 157

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ