06 Октомври 2024неделя17:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ със заявка за връщане на водещите си позиции в Свищов

автор:Дума

visibility 804

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ направи заявка за връщане на водещите си позиции в Свищов. Социалистите в крайдунавския град откриха символично предизборната кампания със засаждане на рози.

Водачът Мариана Бояджиева и кандидатите за народни представители от листата с номер 28  Георги Филипов, Йордан Нейков, Даниела Давидкова, Димана Ангелова и Марио Иванов привързаха розите и символично показаха как политиците трябва да полагат грижи във всяко начинание.

Мариана Бояджиева, която в 42-ото Народно събрание беше сред най-дейните депутати, припомни, че тогава са били осигурени средства за изграждане на пътя между Царевец и Българско сливово. Освен това две улици в Овча могила са били напълно унищожени след порой и след това асфалтирани със съдействието на Мариана Бояджиевa.

Затова и много от хората се спираха да разговарят с нея, а 18-годишни момичета споделиха, че обмислят да дадат за пръв път своя глас за „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“.

Кандидатите за народни представители се срещнаха и с партийния актив в града. Председателят на БСП в крайдунавския град София Вергилова-Георгиева припомни, че все още българите пият горчивината от неуспешните политически кабинети през последните години и призова повече свищовлии да дадат своя глас за лявото обединение, което в момента е единствена алтернатива на устремените към Народното събрание десни партии.

Мариана Бояджиева представи силната листа с номер 28 и изрази увереност, че кандидатите за народни представители ще бъдат припознати от повече избиратели.

„За мен е голяма чест и отговорност да водя тази листа. Ключовото в тази кампания и изборите е, че ние се явяваме в широк формат на коалиция, в която влязоха почти всички леви партии. Когато сме заедно,  сме по-силни. Вторият важен момент е, че БСП беше първата политическа сила, която предложи своя предизборна програма. Фокусът е социалната политика, здравеопазване, пенсии, образование, икономика“, сподели пред всички Мариана Бояджиева.

След нея думата взе и местният кандидат от Свищов в листата - Йордан Нейков. Той припомни, че се навършват 50 години от първата копка на автомагистрала „Хемус“, която и до днес не е построена. По думите му българите заслужават сериозно отношение на своите политици към проблемите на цялото общество.

„Често ходя към София и там постоянно виждам много строежи. Защо няма хора, които да работят така, че да насърчат предприятията да разкриват мощности и в малките населени места. За мен това е лична кауза. Аз искам да видя парламент и депутати, които активно да предлагат мирни решения, най-малкото да има диалог“, сподели Йордан Нейков.

За да подкрепи листата, на място пристигна и председателят на „Изправи се, България“ Мая Манолова, която е част от „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. Тя беше категорична, че след изборите социалистите няма да влязат в коалиция с ГЕРБ или двете формации на Доган и Пеевски.

„Десният фанатизъм няма да оправи ситуацията в България, няма да предложи решения и няма да извади България от батака, в който се намира. Левите хора сме всички ние, обикновените хора, работещите хора, малките производители, семействата с деца, всичко това сме левите хора. И за разлика от десните лидери, ние показахме, че можем да преглътнем егото и да направим крачка в страни от листите“, обърна се към всички Манолова.

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 2521

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 1915

/ брой: 189

Франция увеличава данъците на богатите

автор:Дума

visibility 2347

/ брой: 189

Хърватски войници няма да участват в конфликти

автор:Дума

visibility 2348

/ брой: 189

Доминикана масово депортира мигранти

автор:Дума

visibility 2360

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 3992

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 5005

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 4012

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 2419

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ