18 Октомври 2024петък17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Алберт Попов завърши 14-и в Тахо

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 1032

Алберт Попов завърши на 14-о място в слалома за Световната купа по ски в Палисайдс Тахо, САЩ. Софиянецът постигна общо време от двата манша 1:43,60 мин. Той бе 19-и след първото спускане с 53,89 сек. Във второто успя да покаже прогрес и с 49,71 сек. дълго време бе в топ 10, но бе изпреварен от спускащите се след него.
Българинът постигна четвъртото си най-добро класиране през сезона, като изпревари само с 1 стотна Джет Сеймур (САЩ).
Мануел Фелер (Ав) с 1:42,08 мин. записа четвърта победа за сезона и увеличи преднината си на върха в класирането за Малкия кристален глобус. Австриецът бе 1,52 сек. по-бърз от Попов.
Фелер бе трети след първия манш, но бе достатъчно солиден въпреки омекналата писта при второто преминаване на трасето.
Втори на 0,28 сек. финишира Клеман Ноел (Фр), олимпийски шампион от Пекин 2022, който и след първия манш бе втори, но след Линус Щрасер (Гер). Той обаче не успя да задържи преднината си и във втория манш даде едва 24-то време при само 25 завършили. Така Щрасер намери място на подиума - на 0,38 сек. след Фелер.
В класирането в слалома Фелер води с 590 т., пред Щрасер с 386 и Ноел с 352. Алберт Попов е 19-и със 111 т. Фелер излезе втори с 801 т. за
Големия кристален глобус, който още в събота си осигури Марко Одермат (Швейц) с 1702 т. Спускачът Сиприен Саразен (Фр) е трети с 684 т.
До края на сезона остават девет старта, от тях три са на слалом. В края на седмицата в Аспен, Колорадо, има предвидени два старта в гигантския слалом и един в слалома.

Тестът за БГ-Алерт отново се провали

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 199

Ректорите поискаха по-голяма финансова независимост за ВУЗ

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 199

Милен Митев с втори мандат в БНР

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 199

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 1186

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 293

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 264

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 243

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ