17 Септември 2024вторник01:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пак Цонко Цонев спечели на рибния фест в Каварна

/ брой: 211

автор:Дана Русева

visibility 1845

Рецептата на градоначалника на Каварна Цонко Цонев, на който асистира кметът на ромската махала в крайморския град Мартин Башев, спечели кулинарната надпревара при откриването на седмото издание на "Миден и рибен фест". Пазената дълго в тайна "Риба по цигански" се оказа популярният сафрид, изпържен в царевично брашно, което му придаваше чудесен вкус, допълнен от специален чеснов сос. Мартин Башев обясни, че рецептата е наречена така, защото рибата е ловена от роми, които нямат разрешителни, но краденото било от морето.
Фронтменът на "Б.Т.Р." Наско пък предложи пържен калкан в портокалово-лимонов сос и се класира втори. Актьорът Влади Въргала се пробва с черноморска пъстърва със специален сос от лимон, орехи, чесън, мед. За да убеди присъстващите, че е добър готвач, първият, който вкуси гозбата му след журито, бе неговата дъшеря Александра. Влади обаче бързо си призна, че не е посолил рибата, въпреки че неговите порции на фона на кризата изглеждаха най-големи и вкусни. Това му донесе престижното трето място.
Една от емблемите на Добрич и региона - коминочистачът Сали Реджеб, бе председател на журито. С нелеката задача за избор на най-добър специалитет бяха натоварени и зам.-кметът на община Силистра Пепа Денева, и секретарят на община Горна Оряховица Иван Михтиев.
Бира, вино и мидени специалитети в шатри превзеха центъра на Каварна по време на феста. Присъстващите имаха възможност да чуят изпълненията на "Сигнал", "Б.Т.Р." и "Аналгин".

Три са версиите за инцидента с военния самолет L-39 ZA

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 176

КНСБ настоява линията на бедност за догодина да е 667 лв.

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 176

3431 ученици са отпаднали през миналата учебна година

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 176

Чужди инвеститори бягат от България

автор:Дума

visibility 541

/ брой: 176

България е с най-голямо неравенство на доходите в ЕС

автор:Дума

visibility 505

/ брой: 176

70% от продажбите на лизинг са на автомобили

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 176

БНБ пуска сребърна монета за Рибния буквар

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 176

Ескалацията срещу Русия е само отложена

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 176

Темата за мигрантите разделя Европа

автор:Дума

visibility 533

/ брой: 176

Сърбия връща военната служба

автор:Дума

visibility 614

/ брой: 176

Накратко

автор:Дума

visibility 1772

/ брой: 176

На петнадесети - без фанфари

автор:Боян Бойчев

visibility 663

/ брой: 176

Вот за мир или война

автор:Юри Михалков

visibility 908

/ брой: 176

"БСП-Обединена левица" дава знак за промяна в лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 963

/ брой: 176

Гладът в Америка се увеличава

visibility 555

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ