26 Юли 2024петък14:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

IKR;UD& Bulgaria ON AIR

Калин Стоянов: Складът, в който има около два тона тротилов еквивалент, не е засегнат

автор:Дума

visibility 361

Складът, в който има около два тона тротилов еквивалент, не е засегнат, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти във връзка със ситуацията след взривовете в склад за фойерверки край Елин Пелин вчера.

Покрай него е горяло. Той е в цялост и не е засегнат. Има силно горене в центъра на складовата база, което и към момента продължава, обясни Стоянов.

Той заяви, че се очаква хеликоптерът на военните също да облети района. Все още има гърмежи от запалилия се склад. Цяла вечер, в рамките на всеки час, се извършваше и облитане с дронове, с които наблюдавахме цялата ситуация, заяви министър Стоянов.

Той обясни, че след като бъде направено облитането от военните, ще бъде взето решение дали хеликоптерът ще се включи в гасенето - основно чрез охлаждане около склада, който се наблюдава. 

С бронираните автомобили колегите от армията достигнаха там, докъдето имаха възможност, каза Калин Стоянов.  

Всички действия на местопроизшествието ще започнат най-рано 24 часа след последния гърмеж, добави той. 

Рано сутринта, отново се възпламенява складовата база на хранителната верига, като колегите от пожарната са докладвали, че докато са гасели от покрива са падали пиротехнически изделия, каза министър Стоянов и добави, че в момента все още гори.

Около 5:00 ч. сутринта са се активирали взривовете, посочи той. Стоянов заяви, че се наблюдава интензитетът им, като според него те ще продължат още няколко часа. 

БТА

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 141

Идеята

автор:Стефан Продев

visibility 246

/ брой: 141

Душевна нищета

visibility 217

/ брой: 141

Блед символ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 141

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1085

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ