14 Юли 2024неделя23:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

СНИМКА: МВР

Още 2000 флакона с райски газ са иззети при полицейски операции по Южното Черноморие

автор:Дума

visibility 439

Още 2000 флакона с диазотен оксид (райски газ), продавани на различни места по Южното Черноморие, са открити и иззети при масирани полицейски операции. Така общият брой на иззетите през последните няколко дни флакони с райски газ става 20 000. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас.

В проверките участват служители от отдели "Икономическа" и "Криминална полиция" към ОД на МВР - Бургас. 

Установени са общо 19 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица.

Предстои изпращане на материалите по случаите в Бургаска прокуратура, както и уведомяване на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за взимане на отношение в сферата им на компетентност.

Важно е да се отбележи, че ангажираните с пласирането на райски газ не остават безучастни към полицейските действия, от които търпят огромни икономически загуби. Това доведе до негативна кампания срещу проверките от полицейски служители. Подобни публикации няма да доведат до намаляване на обема и интензитета на проверките - напротив : добрата инерция и активността на полицейските действия спрямо продавачите на райски газ ще се запазят, посочиха от пресцентъра на полицията в Бургас.

Проверките ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони и по инициатива на ОД на МВР - Бургас в тях ще се включат служители от БАБХ и РЗИ.

Категорично линията по недопускане толерантност от страна на контролните органи ще продължи и за в бъдеще, като в действията по неутрализиране продажбата на райски газ водещи ще са елемента на изненадата и предварително придобитата информация, добавиха от бургаската полиция.

БТА

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ