30 Август 2024петък18:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спешни мерки срещу безводието предлага лявото обединение

автор:Дума

visibility 417

Лявото обединение се обяви за спешни мерки срещу безводието в страната на работна група по регионално развитие и местна политика във връзка с изготвянето на общата програма на коалицията.

Представителите на левите партии се обединиха около приоритетното инвестиране във ВиК инфраструктурата, одит и пълна ревизия на ВиК холдинга, както и капитализация на ВиК дружествата с цел единствено само за инвестиции във водопроводната и канализационна мрежа. Държавата да подпомага общините в добива на водни ресурси от алтернативни източници. Според тях цената на водата трябва да бъде обвързана с критерии за нейното качество.

Левицата настоява въвеждането на принципа „замърсителят плаща“ при такса „Битови отпадъци“ да бъде съчетано със социална поносимост на таксата.

Лявото обединение също така предлага създаването на Фонд „Общински пътища“, който да позволи адекватна грижа за рехабилитация на общинските пътища.

Особено внимание беше обърнато на демографската политика и сближаването на регионите. Предложиха се мерки за привличане на бъдещи специалисти чрез стипендии за завръщане в районите, преференциални условия за жилища и специална грижа за децата и младите семейства.  Да се създаде на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите региони, който ще работи приоритетно за Северозападна България, Родопите и Странджа-Сакар.

В общинските бюджети да остават част от събираните данък върху доходите на физическите лица и корпоративен данък и да се възстанови процесът на децентрализация на общините беше друго обединяващо предложение по време на дискусията в работната група.

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 442

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 516

/ брой: 166

Престъпно

visibility 415

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ