10 Юли 2024сряда13:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Веселието не е ромски монопол

На президент, веселящ народа, се радваме вече трета година. Какво ли ни чака още?

/ брой: 87

автор:Константин Иванов

visibility 1112

Хайде, почна се! И кой друг ще направи първата копка, ако не Той. Пак излязохме с едни гърди напред в надпреварата за ромския електорат. Циганолюбивото Му сърце щяло да се успокои, когато ром стане президент на тази държава. Или поне премиер. Прозрението беше споделено пред младата ромска смяна, събрана в една от залите на Народното събрание, да си похортуват за интеграцията, докато другите политици се лигавеха телевизионно на лекарите по случай деня на здравния работник. Будали! Колко електорат са докторите и сестрите...
Знае си работата Бойко Борисов. Защото, ако през 2009 г. за ГЕРБ, т.е. за Него, гласуваха към милион и половина склонни към ирационално боготворене на поредния Спасител, това, че над половин милион продължават да си го харесват, независимо от тоталния провал на управлението Му, може да има само едно обяснение. И то е

любовта към чалгата, включително политическата

А не може да се отрече, че като шоумен в този жанр Бойко Борисов слага в малкото си джобче Любо Нейков, Рачков, Иван и Андрей, взети накуп. Барабар с Ани Михайлова за секси тръпка.
"Млади, прави, весели хора, а стоят без работа", смъмри бащински Той поканените на раздумка в Народното събрание. Вероятно сред присъстващите не е бил Ваката от Горно Камарци, за да му поясни защо стои без работа. Пред служебните лица, предложили му след поредното излизане от затвора работа с 30 лв. надница (така било записано в някакви разпоредби), Ваката отсякъл: "Я, ша им работа, га мога да крада!". Но не това в случая е същественото, не това прикова вниманието ни върху назидателното подръпване на ушите на поканените в Народното събрание. Бащинското сърце се радва на млади, прави и весели хора. Няма как мечтата за циганин президент (или поне премиер) да не е свързана с хора с именно това качество. Ако е вярно, че "красотата ще спаси света", то най-вероятно е "веселието да спаси България". Значи разковничето е намерено - ром за президент (премиер).
Ще си позволим да се отнесем скептично към

концепцията за спасение на родината

чрез всеобщо веселие. И за това няма защо да чакаме светлото бъдеще с ром начело на държавата. На президент, веселящ народа, се радваме вече трета година. Ордьовърът за очакващото ни веселие беше сервиран даже преди да встъпи в длъжност още през декември 2011 г. Тогава в предаването "Търси се" по Би Ти Ви Плевнелиев сподели тайната, че в минал свой живот е бил ирландска пастирка. И за доказателство, че в ХVттт век е бил жена, в същото предаване смени памперса на дете-кукла само за секунди. А после, ех, после... Смая феодалните старци от Института по български език с революционното образуване на множествено число на "паркинг" - паркинзи. Още повече шашна един свой колега, обявявайки го в продължение само на секунди за президент първо на Полша, после на Чехословакия и накрая - бинго! - на Чехия. Взе акъла на папата в Рим, като му поднесе дар кичозно великденско яйце с размера на катедрала. На разни международни форуми, почти спринтирайки, догонва набелязан за протоколна снимка обект, хваща го за лакътя, с властен жест го завърта като пумпал, сграбчва му ръката и оголва за обективите всичките си 32 зъба. Жива илюстрация на "L'homme qui rit" - "Човекът, който се смее" - имаше такъв роман от Виктор Юго.
Няма повод, който да не е достатъчно добър, за да пусне поредната си шега за радост на ценителите. За умни, красиви и добри платци на данъци бяха обявени самоотвержените борци за "морал в политиката", които месеци наред вувузелничеха из центъра на София и прегракнаха от викове "Оставка". Послучай Деня на будителите 1 ноември предизвика нова буря от смях, обявявайки окупаторите на Софийския университет за "новите будители на България". По-вежливо, поради професорските си титли, се смяха историците на "откритието" му, че след 70 години без война в Европа Путин организирал интервенция в Крим. Е, там неколкостотин хиляди гинаха, включително от натовски бомбардировки в Югославия, но да не изпадаме в подробности.  Находчив участник в интернет форум, който явно много се е смял на

поредния интелектуален пробив

на президента, че ще се справим с евентуална енергийна криза, като започнем да внасяме втечнен газ от Арабия, предлага да осъществим идеята, като пълним пластмасови бутилки, които сега само замърсяват сметищата. Пък ако се потвърди теорията му, развита в споменатото телевизионно предаване, че "на преродените им се дават повече шансове да се поправят", перспективите, които се откриват за любителите на смеха, са смайващи.
Смях, смях на воля, вече две години, а ни чакат още две. За след това има време да помислим - веселяк циганин ли ще избираме, или просто да повторим вота. А може да се мисли и за вариант да изберем трите благоевградчанки близначки от "Биг брадъра" - Вяра, Надежда и Любов. И с тях смехотворчеството е гарантирано. И като екстра - 2071 години след Цезар, Крас и Помпей ще възкресим древната римска традиция на триумвиратите.

Селфи след селфи...

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 166

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 205

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 175

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ