10 Юли 2024сряда17:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Куца методика

/ брой: 129

visibility 286

Александър Костадинов

Според Световната банка сме влезли в клуба на богатите?! Не мога да разбера как до вчера бяхме най-бедната страна в ЕС, с най-ниски доходи и най-нисък жизнен стандарт и днес вече сме богати! Методиката явно нещо има нужда от подобряване.
Сметката е проста - всяка година умират 100 000 души и се раждат 50 000, следователно намаляваме годишно с един град като Пазарджик. За 10 години между 2011 и 2021 г. в две преброявания сме намалели с 800 000 души. Като разделиш БВП (брутния национален продукт) на по-малко хора, резултатът е по-голям. Така, по въпросната методика, тези които все още не сме отишли на небето, ставаме все по-богати.
В тази методика обаче има и нещо вярно. Знаете ли колко много хора живеят от рента - наеми от имоти (ниви, магазини, заведения, апартаменти)? По селата - продадат една нива и се хранят една-две години, а след това - следващата. По градовете продават наследения апартамент от родителите и... същото. Така живеем за сметка на миналите поколения. В най-добрия случай се купува едно мини апартаментче в София или Пловдив на дъщерята или сина, защото докато учи да не плаща наем.
А знаете ли, че във всяко село или градче сутрин мъжете се събират на кафе в местната кръчма или магазинче. Ако седнеш да ги послушаш, ще чуеш разговори само за пари. Имам лични впечатления за такива седянки. Здрави, прави мъже, които се чудят как да спечелят пари без да работят. Пробвайте да попитате има ли някой мераклия да ви подреже асмата или храстите срещу заплащане. Ще ви изгледат като извънземен и ще ви дадат акъл как сам да си свършите работата. Знам и какво си мислят:"Ще му работя аз на този богаташ, друг път". Затова ще продаде още една нива и ще живее още три-четири години.
Ето така ставаме все по-богати според Световната банка.

Фейсбук

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 650

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 719

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 687

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 669

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 626

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 632

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 554

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ