26 Юли 2024петък15:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Земеделците:

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 373

Сектор "Земеделие" гори от най-опасния пожар – неспособните кадри в институциите. Точно това е и причината да искаме оставката на заместник-министъра на земеделието и храните Таня Георгиева. Това каза председателят на НАЗ Илия Проданов в Добрич.
"Некомпетентни кадри заемат високи позиции, които изискват взимането на решения за целия земеделски сектор. Поискахме оставката на ресорния министър, а причините са ясно описани в нашата декларация, на която все още нямаме никакъв отговор. Те обхващат целия земеделски бранш. Основно търсим отговорност. Всеки един, застанал на такава позиция, трябва да се научи да поема отговорност. Конкретният ресорен министър нанесе вреда на целия ни сектор. Затова и в момента той "гори", заяви той.
Проданов уточни, че декларацията за оставката на зам.-министър Таня Георгиева е изпратена до президента Румен Радев, премиера Димитър Главчев и министъра на земеделието и храните Георги Тахов. Все още обаче НАЗ нямат нито един официален отговор.
От НАЗ искат среща с министър-председателя и спешно изслушване на МЗХ пред комисията по земеделие по точките, описани в декларацията.
Друг проблем е липсата на гаранции за втория транш по украинската помощ.
"Нямаме гаранции за втория транш по украинската помощ. Всички тези неща карат секторът да гори", каза Проданов. По думите му земеделският бранш очаква в тази актуализация на бюджета да бъдат предвидени средства за изплащане на втория транш от украинската помощ.
"Ще разпратим писма до всички, че тези средства са разписани като ангажимент от страна на държавата. А и ние няма да допуснем този ангажимент да не се спази", добави Проданов.

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 141

Идеята

автор:Стефан Продев

visibility 246

/ брой: 141

Душевна нищета

visibility 217

/ брой: 141

Блед символ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 141

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1085

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ