28 Октомври 2024понеделник15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Йорданка Георгиева: Трябва да изравним стандарта на живот в цяла България

Министър Илков да докаже, че купуването и продаването на гласове е престъпление

автор:Дума

visibility 1846

„В края сме на една кампания, която премина някак вяло, апатично. Ако това е обяснимо за хората, които за седми път отиват на избори за три години, то за политиците, които сме се изправили да искаме доверието на българските граждани е не просто необяснима, тя е непростима. Демокрацията ни боледува тежко и от нас зависи да я излекуваме. Нямаме време да бъдем безволеви и безидейни“. Това заяви в ефира на Евроком водачът на листата на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА в Търговище Йорданка Георгиева. Тя обясни, че на всичко това, на безпътицата на 35 години либерално управление, на ниското доверие в институциите, лявото обединение се противопоставя с цялата си експертиза и енергия. Социалистът заяви, че партиите в коалицията са разработили предизборна програма за ускорено развитие на България със 100 решения във всички сфери на обществено-икономически живот. „Нашата кампания в Търговище, а и в цялата България минава именно в срещи с хората и разговори за тези наши предложения. От това имаме нужда, не от противопоставяне“, категорична бе тя. 

Георгиева сподели, че масово се сблъсква с един и същ проблем на срещите си с хората – цената в съответното населено място на гласовете в неделя. „Ако те го знаят, няма как и институциите да не го знаят. Защо не действат?“, попита кандидатът за народен представител.  Тя заяви че това което се случва в цялата страна се случва и в  Търговище, но поради спецификите на областта мащабите там са значителни. Георгиева призова всички хора свидетели на подобни практики да сигнализират органите на реда, въпреки че при такива сигнали МВР или не действа, или имитира дейност. По думите и сме свидетели на шумни акции по телевизиите, но без резултати и без наказани, но когато институциите мълчат, гражданите трябва да ги накараме да говорят. Тя се обърна към министър Илков, който е поел ангажимент да осигури честността на вота с думите: „Много моля в последните критични дни до изборите  докажете, че купуването и продаването на гласове е престъпление“.  Според нея единственият инструмент на хората за справяне с това явление е масовото гласуване. 

Попитана за основните приоритети на БСП заложени в предизборната й програма, тя подчерта изравняването на различията между областите и стандарта на живот в цялата страна. “Това касае всички аспекти на нашия живот, на първо място качеството на образованието, здравеопазването. Независимо дали си в София, Варна или Търговище те трябва да са еднакви“, категорична бе тя.

Георгиева заяви, че области като Търговище имат нужда от адекватна регионална политика, която да спомага за развитието на региона. Тя обясни, че инвестициите и кадрите са концентрирани в големите градове и диспропорциите са големи -  в София няма места за децата в детските градини, а малките градове закриват детски градини и училищата. 

„Липсата на нормална регионална свързаност е бич както за хората, така и за бизнеса“, коментира социалистът.  Тя подчерта, че важни за страната ни инфраструктурни проекти като АМ „Хемус“ трябва да бъдат довършени във възможно най-кратки срокове. Тя подчерта, че това важи и за изграждането на АМ „Черно море“ и разширението на АМ „Тракия“.  Георгиева допълни, че в програмата на левицата е записано и развитие на ЖП транспорта, така че да бъде достъпен и удобен и за хората и за бизнеса.  Тя заяви, че БСП е заложила и фонд общински пътища, който да помогне на общините да поддържат четвъртокласната пътна мрежа. Георгиева настоя и за незабавни национални инвестиции и за възстановяване на ВиК инфраструктурата. „Десетки градове, дори и областни, останаха това лято без вода> не трябва да позволяваме това да се случва“, категорична бе тя.

Йорданка Георгиева подчерта, че народните представители трябва да са близо до хората, да познават и живеят в региона, който представляват. „Само тогава, само когато твоят регион е в сърцето ти може да кажеш че представляваш интересите на хората там и се бориш с всички сили за отстояването им“, заключи тя.

Пореден голям чужд инвеститор напуска България

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 205

Чакаме 2,5 млн. чужди туристи за зимния сезон

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 205

Масово се изоставят розови градини

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 205

Управляващата партия в Грузия печели вота

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 205

Сърбия няма да стане член на НАТО

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 205

Лондон вдига ставката за работодателите

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 205

Телевизионни клоуни

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 205

BG магията на изборите

автор:Мартин Карбовски

visibility 327

/ брой: 205

Натовската ни дилема

автор:Юри Михалков

visibility 315

/ брой: 205

Избираме пак тях, а очакваме друга политика

автор:Здравко Райков

visibility 296

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ