21 Октомври 2024понеделник00:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Габриел Вълков: Следващият парламент трябва да състави експертно правителство, което да изключи Борисов и Пеевски от властта

Една справедлива България е възможна и БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ще се борим за нея

автор:Дума

visibility 561

„Основният проблем в държавата е демографската криза и това, че хората бягат от България, раждаемостта е ниска, което клати както икономиката, така и пенсионната система и всеки един друг сектор заради липсата на кадри.“ Това заяви водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в 23 МИР – София Габриел Вълков пред БНР.

„Крайно време е за една политика, която инвестира повече в младите семейства и в развитието на младите хора, за да останат те тук. Това е приоритет на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“, крайно време е то да стане приоритет и на всяка друга партия. Следващият парламент да се фокусира върху задържането на младите хора в България“, добави Вълков и посочи, че това е фокусът на платформата на младежите от левицата „Първа работа! Първи дом! Първо дете!“:

„На един млад човек трябва да му се осигури работа през образование, което е обвързано с икономиката. Това е нещо, което го има в Европа, имало го е в България, но вече отсъства. Българският бизнес алармира за липса на кадри. Затова говорим за градене на нови кадри и за едно стабилно правителство, което да дава възможности на хората да се развиват.“ Кандидатът за народен представител обясни и че държавата трябва да осигури преференциални условия на млади семейства за закупуване на първо жилище, тъй като това няма как да се случи в момента с цени от 200 000 евро в София, например. Той очерта като проблем и спада на раждаемостта, за което левицата предвижда еднократна помощ при раждане на първо дете от 5 000 лв. и 10 000 лв. при второ и трето на двама работещи родители. 

Вълков е категоричен, че средства за всички тези мерки могат да се осигурят чрез една справедлива данъчна реформа. „Хората търсят справедливост и нормалност в Европа, където, ако получаваш по-малко, плащаш по-нисък данък. В България банките и големите чужди предприятия регистрират огромни печалби, които изнасят от страната, а тук плащат плосък данък от 10% - както всички нас. Тази несправедливост гони хората от България, защото тогава нямаш пари в бюджета, караш по лоши пътища, имаш слабо образование и лошо здравеопазване, защото всичките тези сектори са недофинансирани“, каза още той. 

По думите му държавата е превзета от Делян Пеевски и Бойко Борисов. „Като 12 години министър-председател Борисов успя да овладее доста от институциите, Пеевски работи ръка за ръка с него години наред. Затова в България има овладяна прокуратура и съдебна система. В момента се опитват да овладеят и Народното събрание. Ако искаме да имаме нормална демокрация, въпрос на следващия парламент е да направи така, че да състави експертно правителство, което изключва хора като Пеевски и Борисов от властта, за да можем да се преборим с този олигархичен модел, в който живеем“, категоричен бе Габриел Вълков. 

Според него следващото Народно събрание трябва да избере нов състав на Висшия съдебен съвет, който работи 2 години извън мандата си и нелегитимно се опитва да назначи заместника на Гешев Борислав Сарафов за нов главен прокурор. 

Той заяви още, че трябва да се върне старата Конституция, защото, благодарение на промените, инициирани от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, Борисов и Пеевски управляват през служебните кабинет без да носят отговорност за това.

„На 27 октомври подкрепете „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ с номер 28, защото ние сме хората, които можем да направим истинската промяна. Една справедлива България е възможна и ние ще се борим да я осигурим“, каза в заключение Габриел Вълков.

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 2192

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 2205

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 2847

/ брой: 198

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 2983

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 2642

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 2310

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ