14 Август 2024сряда23:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Александър Симов: БСП трябва рязко да влезе в бъдещето, ако иска да печели

Корнелия Нинова днес е опозиция на самата Нинова от 2016, която въведе реформите в партията, смята социалистът

автор:Дума

visibility 483

"В БСП не се случва нищо драматично, ако се абстрахираме от заниманията с БСП на хора които са решили да саботират. В БСП има един нормален процес след изборите, с разбирането че резултатът на тези избори беше катастрофален. БСП очевидно е бъркала някъде. Сега започваме един процес на сглобяване наново на лявото пространство. На последните избори левите избиратели стачкуваха. Те не отидоха да гласуват за някой друг, но не излязоха пред урните, не разбирайки защо левицата се явява на пет части на тези избори, защо е разпарчетосана. Съвсем нормално е ако видиш такъв удар по себе си и искаш левицата да бъде фактор, е да започнеш да събираш лявото пространство и да затвориш тези фронтови линии, които не просто обезкръвиха левицата, те я обезмислиха." 

Това каза членът на Националния съвет на БСП Александър Симов в ефира на телевиция BG on AIR.

Според Симов това не е проста аритметика. В политическата аритметика понякога едно плюс едно прави нула. Друг път може да прави и сто. Това което прави левицата е идеологическа конструкция. Партиите в нея започват да си почват да си говорят по един добронамерен и равноправен начин и това дава знак на левите избиратели, че караниците са приключили. 

"Много е яко да се бориш за титлата кой бил най-ляв в България. Това е състезание с нулев резултат. Левия избирател си каза, че тези хора не могат да се разберат, следователно защо да гласуваме за тях. Цялата левица, не само БСП, получи удар на тези избори. Мисля че това осъзнаване води до сегашните разговори", коментира социалистът.  

По отношение на аритметиката в БСП Александър Симов каза:

"Корнелия Нинова и кръгът около нея са 15 души. И да кажем че има още 150 фенове в социалните мрежи. Не се опитвам да обезценявам тяхната критика, проблемът е че това вече не е критика, а нещо близко до саботажа. Корнелия Нинова започва да прилича на отрицание на самата себе си - това, в което тя обвиняваше своите политически противници. Идеята да бъде спряно това ляво обединение и да бъде спряна БСП няма да стане. Лявото обединение е неизбежно, процесът не може да бъде спрян." 

Според Александър Симов Нинова и нейната група са хора на миналото на БСП. БСП трябва рязко да влезе в бъдещето ако иска да почне да печели.  

По негово мнение Корнелия Нинова не може  повече да бъде народен представител от БСП:

"Тя въведе през 2016 това правило в устава на БСП, че един човек има право на 12 години парламентарен стаж. В момента Нинова сега е опозиция на Нинова от 2016 година. Нейна реформа е също така че председател на БСП може да бъде само два мандата - 8 години. Аз смятам, че тази нейна реформа е полезна." 

По повод юридическите дела в БСП Симов посочи, че никой в България и света не е спечелил с юридически интрижки политическа битка: 

"През съда не можеш да спечелиш сърцата и душите на хората. Самата Нинова първо подаде оставка и след това заяви, че повече няма да участва в заседанията на Изпълнителното бюро и Националния съвет, за да не се намесва в работата на новото ръководство. Това е свободно падане. Предпочитам да не коментирам тези хора, знам че те имат качества но заслепението и злобата не са добри съветници."

Александър Симов прогнозира, че ново редовно правителство няма да стане ако се повтори примера на 50-тия парламент. Първите две политически сили - ГЕРБ и ППДБ не са постъпили коректно към своите избиратели, защото нито една от тях не направила действителен опит за правителство в този парламент. Политиците дължат такова експертно съгласие, иначе и 51-вото народно събрание няма да даде резултат. Като последица от такива поредни парламенти могат дойдат много хора и да кажат: Променяме радикално конституцията, ново устройство на държавата. И да се появят всякакви Величия, Мечове и други. 

За кандидата за служебен премиер социалистът беше категоричен:

"Формулата за правене на служебен кабинет сега е тежко сбъркана, радикално подменена и изобщо не отговаря на конституционния порядък в България. Горица Грънчарова не се е занимавала досега с политика, а служебното правителство има всички политически отговорности на редовен кабинет. За това трябва да отговарят великите юридически мозъци от градската десница, които промениха конституцията по този начин", подчерта Александър Симов

Накрая той изрази надежда, че все пак у нас ще има нещо различно след изборите на 20 октомври.

Хората на Кьовеши влязоха в "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 154

Нивите поскъпнаха повече от два пъти за 7 години

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 154

Митниците монтират суперскенери по границата

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 154

Българският износ изостава с 6% на полугодието

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 154

Банди вилнеят в Дания и Швеция

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 154

Потушени са повечето пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 154

Нов руски командващ за Курска област

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 154

Накратко

автор:Дума

visibility 1822

/ брой: 154

Лявото обединение и неговите душмани

автор:Александър Симов

visibility 645

/ брой: 154

Вакханален танц

автор:

visibility 1044

/ брой: 154

Бойното кръщение на военноморския ни флот

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 154

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 587

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ