17 Септември 2024вторник17:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки "Cellissimo"

Четири камерни концерта и четири майсторски класа ще има по време на "Cellissimo"

/ брой: 170

автор:Дума

visibility 1512

Четири камерни концерта и четири майсторски класа са в програмата на петото издание на "Cellissimo", съобщават организаторите на фестивала, който ще се състои от 6 до 11 септември. На майсторските класове на проф. Рафаел Уолфиш, проф. Стефан Казаку, проф. Кшищоф Карпета и доц. д-р Атанас Кръстев ще партнират пианистите Палави Махидара, проф. Людмил Ангелов, доц. д-р Маргарита Илиева и д-р Гергана Несторова в общите им камерни концерти.
Фестивалът поставя акцент върху всички ценители на виолончеловото изкуство - те ще имат възможност да се запознаят с изявени световни имена в областта, които са не само лауреати на международни конкурси, но и преподаватели в елитни академии и консерватории по цял свят. „Като устойчив във времето проект, реализиран четири поредни години, "Cellissimo" се старае да развива публиката чрез достъпа й до нови имена на изпълнители, многообразие на виолончелов репертоар, различни изпълнителски превъплъщения и поставя пред себе си нови цели, които да превърнат форума в продукт с висока художествена и културна стойност на световно ниво“, посочват от екипа на фестивала.
Придържайки се към традициите от предходните издания на фестивала, и тази година сферата на проекта ще бъде изцяло ориентирана към класическата музика. За част от участниците това ще бъде дебют в столицата и на сцената на международен форум.

БСП е за запазване на биоживотновъдството

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 177

Проблемът на РСМ не е с България, а преговорите за ЕС

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 177

100 нови социалисти са приети в Стара Загора

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 177

Отчитат рекордни загуби на вода

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 177

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3% през октомври

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 177

НСИ отчете годишна инфлация от 2,1%

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 177

Бум на фалшивите столевки

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 177

Втори опит за убийство на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 177

Рокади в Еврокомисията

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 177

Мексико прие съдебната реформа

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 177

Стачка в косовския парламент за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 177

Жалките пари

автор:Аида Ованес

visibility 355

/ брой: 177

Вода газим, жадни ходим

автор:Мая Йовановска

visibility 325

/ брой: 177

Българчета - граждани на света

автор:Дума

visibility 351

/ брой: 177

Виновен е Рогатия

автор:Мая Йовановска

visibility 319

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ