06 Септември 2024петък02:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" ще бъде голямата изненада на изборите

автор:Дума

visibility 529

"Ние даваме заявка за сериозно представяне на тези избори и дори да ги спечелим, по примера на френската левица. Ние ще бъдем голямата изненада на тези избори. Нищо не може да ни спре. Не се плашим лесно. Днес ясно показахме, че сме готови да извървим пътят до край". Това заяви в ефира на Евроком изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. По думите му днешният ден е исторически ден за лявото у нас - едно дълго очаквано обединение вече е факт. Според него хубавото е, че то включва всички партии в лявото пространство. Зафиров коментира като символично, че това обединение се случва в навечерието на Съединението на България - празник, който бележи една от най-трудните и най-значимите победи в българската история. "Българското общество също се нуждае от единение, съединение, и ние от лявото даваме ясен знак, как трябва да текат процесите в обществото.  На фона на всички които се разделят и рушат, ние се събираме и градим", заяви социалистът. Той каза, че днес 15 партии са се обединили и предстои следващата седмица към тях да се присъединят още 5. "С тези 20 партии процесът също няма да приключи. Който се чувства съпричастен с нашите идеи и това което залагаме в нашата програма, е добре дошъл", коментира той. По думите му това не е механичен сбор от партии, лица и проценти, а синергия, ясен знак към 1, 2 млн. колебаещи се българи, които досега не виждаха алтернатива. Зафиров заяви, че лявото обединение има  амбицията и стремежа да им даде тази алтернатива и да им покаже, че има по-различен път на развитие на България. Социалистът обясни, че този път е обърнат към обикновения, към трудовия човек, към хората в неравностойно положение. Той подчерта, че е работено усилено и по модерна, съвременна лява платформа, която ще бъде предизборна програма на обединението "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" и ще бъде представена скоро.

 

Зафиров коментира, че обединението е реално, а не само декларативно, подобно на споразуменията за подкрепа  от миналото. По повод на реденето на листи, той наблегна, че коалиционното споразумение е записано, че то ще бъде съобразено с всички партии, а накрая листите ще бъдат утвърждавани от НС на БСП.  "Аз като и.ф. председател на БСП и председател на коалицията ще подписвам накрая листите", обясни той и подчерта, че за пръв път при сформирането на коалиция разговорите за листи и субсидии са вторични след разговорите за политиките и идеите.

 

"Днес показахме, че когато “ние”победи “аз” тогава нещата могат да се случват и по по-различен начин. Сега трябва да намерим баланса", коментира социалистът.

 

Зафиров коментира, че ръководството на БСП е дало заявка, че ще бъде чут внимателно гласът на местните структури. Той подчерта, че преди подписаното днес е имало среща с областните председатели на партията, които са заявили категоричната подкрепа на структурите, които те представляват към лявото обединение. По думите му сега предстои срещи с областните партийни ръководства по места, за да се чуе тяхното мнение за евентуални водачи, политики и коалиционните партньори. "В същото време ще се водят и срещи а партньорите, които вече са подписали споразумението. Така ще се стигне и до най-чист вариант на листите, който ще е балансиран между опитни хора и нови лица, които са еднакво необходими на една парламентарна група", каза още той.

 

На въпрос, с кой би се коалирала БСП след изборите, Зафиров заяви, че левицата не би работила с радикални и крайни формации, с гневна реторика. "Всички които поставят на първо място интересите на България и намирането на начини за решаване на проблемите на хората, не бива да бъдат изключвани като възможни наши партньори", коментира и. ф. председател на БСП.. По думите му трябва да се върне диалогът в политиката, за да може да се работи за решаването на проблемите на българите.

 

Помолен да коментира решението на Административен съд - София и реакциите на Свиленски и Ченчев, Зафиров каза: "Абсолютен парадокс е, как човек, който не е вече от партията, защото е изключен от нея, продължава да говори от позицията на правно заинтересована страна. ЦИК потвърди моята легитимация по отношение на сегашната коалиция  - "БСП за България". Предстои да бъде вписана за участие в новите парламентарни избори "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА". Тя пак ще бъде представлявана от председателя на БСП".

Имаме нужда от оборудването за "Белене", замразете продажбата

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 170

"Шкода" ще достави 20 нови мотриси за БДЖ след 2 години

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 170

Има риск от ново поскъпване на храните

автор:Дума

visibility 1157

/ брой: 170

Около 380 000 българи ще пътуват през празничните дни

автор:Дума

visibility 1042

/ брой: 170

Зеленски подхвана чистка в правителството

автор:Дума

visibility 1147

/ брой: 170

6267 мигранти влезли в Испания за два месеца

автор:Дума

visibility 1113

/ брой: 170

Русия подкрепи Мадуро в случая със самолета му

автор:Дума

visibility 1125

/ брой: 170

Хиляди случаи на насилие в религиозни училища

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 170

Неадекватност

автор:Мая Йовановска

visibility 2165

/ брой: 170

БСП не е фирма

visibility 2088

/ брой: 170

ЕС срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 1729

/ брой: 170

За прахчето на една певачка

автор:Боян Бойчев

visibility 1350

/ брой: 170

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ