16 Юли 2024вторник09:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В България може да има завод на "Шкода"

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 2895

Германската група "Фолксваген" (Volkswagen) планира изграждане на нов завод за производство на коли "Шкода" извън Чехия и сред потенциалните места са страни на изток като България "и дори Турция". Решението може да бъде взето от надзорния съвет още следващата седмица.

Това твърди в новия си брой авторитетното в деловите среди германско издание "Ханделсблат". Статията е преразказана в обзора на печата от агенции като американската "Дау Джоунс" и австрийската АПА. Засега няма коментари нито от "Фолксваген", нито от "Шкода", която от 27 години се контролира от германския концерн. Заседанието за преглед на стратегията на "Фолксваген" е насрочено за следващия петък, 16 ноември, когато трябва да бъде одобрена и инвестиционната програма за следващата година.

В Германия повече внимание привлича вероятността предприятията в Емден и Хановер да бъдат преоборудвани за производство на електромобили. Една от основните причини, пише "Ханделсблат", е, че компанията има проблем с постигането на по-строгите стандарти за емисии на двигатели с вътрешно горене, наложени след избухването на скандала "Дизелгейт". В Емден се произвежда основно моделът "Пасат", но търсенето е незадоволително, включително заради растящия интерес към SUV коли. Причините да се обсъжда бъдещето на производство на "Шкода" са различни - най-вече заради това, че в Чехия вече няма достатъчно персонал за разширяването му, пише АПА. Агенцията припомня, че в страната се произвеждат около 1.23 млн. коли, но брандът се развива добре, а очакванията са продажбите да растат благодарение на нови SUV и навлизане в сектора на електромобилите.

Преди година Ройтерс разказа в ексклузивен репортаж, позоваващ се на източници от германската компания, че заводите в Млада Болеслав създават проблем на ръководството във Волфсбург, защото са започнали да "подяждат" пазарен дял на германската компания майка. Агенцията разказа, че и германските профсъюзи се опитвали да задушат конкуренцията от Чехия с планове да преместят извън страната част от производството и да накарат чешкия бранд да плаща по-скъпо за споделената технология.

 

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 1180

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 1111

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 1136

/ брой: 132

ЕК одобри 142 млн. евро помощ за фирмите, осигурили газ в кризата

автор:Дума

visibility 1145

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 1221

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 1144

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 1149

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 1268

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 1171

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 1124

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 1178

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ