Декорации в лилаво са хит за сватбите
Предварителна фотосесия на булката и жениха в духа на лайфстайл списанията е последната мода при услугите за младоженската церемония
/ брой: 78
Лилавото е сред най-актуалните цветове при декорирането на сватбените тържества тази година. Розовото, пепел от рози, както и традиционното бяло, златно, бордо и пролетно зелено също са сред хитовите предложения за украса на младоженската церемония. Това стана ясно на второто издание на изложението "Grand Wedding Show", което се състоя не само в столицата, но и във Варна и Бургас. Събитията бяха организирани по европейски стандарт с идеята на едно място в луксозна атмосфера да бъдат представени всички необходими услуги за сватбения ден. Амбицията на организаторите е подобни изложения да станат национални.
Една от представените любопитни услуги за младоженците т.г. е 3D видеоалбум с кадри от сватбата. А последната мода е да се правят предварителни фотосесии на булката и жениха с панорама над града или в луксозен апартамент с романтична украса в стила на лайфстайл списанията. Оригинален подарък за тържеството е и ръчно изработената сватбена фигура от студен порцелан с образите на младоженците. Те може да бъдат представени и в доста закачливи пози (женихът, хванат на въдица от булката), като след тържеството остават за спомен във вид на сувенир.
Рядък вид пеперуда посрещаше бъдещите булки като фея на щастието и късмета
Екип сладкари на "Гранд хотел София" представи и нови декорации за сватбени торти, като тенденциите за 2011 г. са комбинирането на бяло с тъмни цветове в глазурите, използването на перли, рисуване на точки. За избора на пълнеж младоженците се доверяват на собствения си вкус, но най-предпочитани са шоколадовите и леките плодови десерти. А препоръката на специалистите е самите торти т.г. да бъдат на не повече от два етажа.
Най-новото предложение към бъдещите съпрузи е и възможността те сами да изготвят менюто за сватбения ден, като се прави предварителна дегустация и консултация с екип готвачи. Най-предпочитаните от младоженците специалитети са попиет от тиквички с моркови и спанак, сервирани с млечен сос; свински талери от бонфиле с трюфел сос, сервирани с глазирани моркови и бейби картофи с копър; пилешко филе върху рагу от арпаджик, бекон и гъби в сметанов сос, сервирани с картофени рьощи със свежи подправки и масло.