06 Септември 2024петък14:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин: За първи път лявото се обединява, за да има справедлива и свободна България

автор:Дума

visibility 422

„Целта ни е справедлива и свободна България, където всеки гражданин се чувства сигурен и спокоен. Лявото се обединява и това е пътят. За пръв път имаме шанс да участваме с една голяма лява коалиция без паралелни леви писти.“ Това заяви пред bTV зам.-председателят на БСП и председател на Групата на българските социалисти в ЕП Кристиан Вигенин. Той изтъкна, че  БСП се фокусира върху реалната политика: „Важни са политиките, които правим за хората, след това се поставя въпросът кой ще ги провежда и кой какъв пост ще заеме.“

Вигенин смята, че има достатъчно време, за да се върне оптимизмът за добри резултати и връщане на лявото като сериозен играч на политическия терен. "Именно това усещане, тази амбиция видяхме на Бузлуджа. Усещане, че нещо се променя", коментира тай. Акцентира на факта, че последователните упорити усилия са дали резултат и днес 15 партии са подписали коалиционен договор, предстои да се включат и още.  

Кристиан Вигенин очерта важната задача на лявата коалиция - да създаде алтернатива на хаоса в политиката. "Това е голямата ни цел и всякакви опити на бивши председатели и бивши членове на партията да саботират този процес няма да успеят. Времето на голямата лява коалиция дойде", убеден е Вигенин. За него е много показателно, че всеки един от лидерите в обединението има разбирането, че трябва да се превъзмогне егото в името на тази голяма цел.  

„Стана ясно в годините, че никоя от партиите не се справя сама, като се стигна до там левицата да има само 18 народни представители. Възнамеряваме да се отлепим от дъното на предстоящите избори", коментира той. Вигенин акцентира, че много млади хора са включени в създаването на платформата на лявото обединение: "В листите ни ще видите много млади хора, нови лица, както от  БСП, така и от другите партии. Лидерите на тези партии, които имат солиден опит, няма да бъдат на водещи места в листите. Те разбират, че е време да направят крачка назад и напред да излязат нови хора. Новите лица и силата на опита в обединението ще направят позитивна кампанията на "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА", заяви зам.-председателят на БСП. Той е убеден, че тази енергия не може да бъде спряна, а опитът съдът да бъде вкаран като арбитър при партийни казуси е неуспешен.

 "Ние сме в партията много преди Нинова и за нас БСП е на първо място. Ако трябва да избираме между лоялност към лидер, който предприема неадекватни действия и самата партия, ние винаги ще изберем БСП", категоричен бе той.  

"Всеки от нас си научи уроците през последните години и се опитваме да правим нещата по различен начин. България е на кръстопът и никой друг - нито десницата, нито центърът могат да предложат нещо полезно за бъдещето на България. Това може да направи единствено обединената левица", каза още Кристиан Вигенин.

Имаме нужда от оборудването за "Белене", замразете продажбата

автор:Дума

visibility 1425

/ брой: 170

"Шкода" ще достави 20 нови мотриси за БДЖ след 2 години

автор:Дума

visibility 1339

/ брой: 170

Има риск от ново поскъпване на храните

автор:Дума

visibility 1516

/ брой: 170

Около 380 000 българи ще пътуват през празничните дни

автор:Дума

visibility 1308

/ брой: 170

Зеленски подхвана чистка в правителството

автор:Дума

visibility 1521

/ брой: 170

6267 мигранти влезли в Испания за два месеца

автор:Дума

visibility 1453

/ брой: 170

Русия подкрепи Мадуро в случая със самолета му

автор:Дума

visibility 1428

/ брой: 170

Хиляди случаи на насилие в религиозни училища

автор:Дума

visibility 1435

/ брой: 170

Неадекватност

автор:Мая Йовановска

visibility 3747

/ брой: 170

БСП не е фирма

visibility 3666

/ брой: 170

ЕС срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 2872

/ брой: 170

За прахчето на една певачка

автор:Боян Бойчев

visibility 1941

/ брой: 170

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ