25 Юли 2024четвъртък17:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП със законови инициативи за райския газ и доброволчеството

Ще положим всички усилия да съставим кабинет, който да бъде експертен, на националното спасение, заяви Борислав Гуцанов

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 396

ПГ „БСП за България“ внесе в НС предложения за промени в Закона за здравето, касаещи употребата на райски газ. Това обяви вчера пред журналисти и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. Той настоя за бързо придвижване на законопроекта. Зафиров обясни, че промените касаят пълната забрана за продажба на райски газ на физически лица и драстично увеличение на глобите за нарушителите, стигащи до затваряне на търговски обекти.
Настояваме за бързо разглеждане и на промените, които внасяме в Закона за доброволчеството, поясни той. Зафиров. Той уточни, че в ситуацията с пожарите  темата е важна и актуална.
„Ако президентът вземе решение да връчи мандата на нас, ще положим всички усилия да съставим кабинет, но който да бъде експертен, на националното спасение“, отговори на журналистически въпрос председателят на ПГ „БСП за България“ Борислав Гуцанов.
Той обясни, че ще бъдат проведени разговори с всички парламентарни групи, ако ръководството получи мандат за това от Националния съвет на партията. Ние стриктно спазваме нашия устав, уточни Гуцанов. Той подчерта, че при третия мандат трябва да има държавнически подход, за това и той, за разлика от първия и втория, се връчва на парламентарна група, за да може да се направи всичко възможно за диалог и консенсус между политическите партии за излизане от тежка ситуация, в каквато се намира България сега.
"Готови сме да положим усилия и да проведем разговори с всички парламентарни групи и да съумеем да ги убедим, че България има нужда от работещо правителство. БСП е диалогична партия и сме го показвали многократно", заяви по-рано депутатът от ПГ "БСП за България" Мая Димитрова в радиоинтервю. Тя подчерта, че президентът има конституционното право да избере при кого да отиде третия мандат и всички партии трябва да приемат решението му.
"Изправени пред възможността за седми поредни предсрочни парламентарни избори. Хората дават гласа си за едни партии, които след това не могат да съставят правителство. Тези партии трябва да разберат, че важното не е егото, а намирането на верния път за излизане от кризата", призова Димитрова.
Тя подчерта, че цел на новото ръководство на БСП е и консолидирането на всички леви партии, за да има работещо и силно ляво. "Така ще постигнем по-добри резултати на изборите, но и ще покажем, че лявото може отново да е обединено и силно, когато има кауза. Призоваваме всички които вярват в лявата идея да се обърнат към нас", апелира Димитрова.
Тя наблегна, че посланията трябва да стигат до хората, за да има промяна и да можем да разчитаме на съставяне на правителство в следващото НС.

Приеха на първо четене актуализацията на бюджета

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 140

Властта изтегли още 200 млн. лв. нов заем

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 140

В Румъния влезе в сила данък лукс

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 140

Болести по животните дебнат на границата с Турция

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 140

Провал на реформата за абортите в Полша

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 140

Забраниха Хамбургския ислямски център

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 140

Не носете ножове в Гърция

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 140

Накратко

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 140

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 394

/ брой: 140

За казуса "Ненчев"

visibility 415

/ брой: 140

Враждата Баку-Париж

автор:Юри Михалков

visibility 365

/ брой: 140

Гавра

автор:Барбара Пейчинова

visibility 353

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ