10 Юли 2024сряда21:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фехтовачките са десети на Световната купа в Пловдив

/ брой: 92

автор:Дума

visibility 136

Фехтовачките на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова завършиха на десето място в отборната надпревара на Световната купа на сабя. В зала "Колодрума" в Пловдив и в конкуренцията на още 15 отбора българският тим стартира с двубой срещу испанките. Те се оказаха непреодолимо препятствие и надделяха с 45:29. Така българките останаха в борбата за разпределение на местата от 9-о до 16-о.
В първия двубой в тази фаза нашите се справиха безпроблемно с Великобритания с 45:26. След това преодоляха и Полша с 45:36, за да срещнат представителките на Германия в битка за деветото място.
В последния дуел българските сабльорки бяха напълно равностойни, но отстъпиха с 39:45 и останаха на десета позиция.
Победител е Украйна, втора е Испания, а бронзовите отличия заслужи Франция.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 775

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 781

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 769

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 680

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ