10 Юли 2024сряда23:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лекарите призоваха за повишено внимание, тъй като заболяването от новия вирус започва с леки симптоми, но последващата инфекция на долните дихателни пътища изисква незабавна терапия.

За седмица 22-ма са починали в Гърция от нов вариант на COVID-19

Три вируса излагат на риск почивката на кипърци и туристи на острова

автор:Дума

visibility 358

Тревожни данни за разпространение на нов вариант на COVID-19 в Гърция.

Според здравните власти в южната ни съседка през последните седмици се наблюдава скок на заразените, а основната причина е нов подвариант на Омикрон, наречен Флирт.

Той е по-заразен и преодолява досегашния имунитет, но протичането му е по-леко.

За последните седем дни в Гърция са хоспитализирани 472 души, а 22-ма са починали.

Очаква се новият подвариант на „Омикрон“ да стане доминиращ в Европа до месец

Три вируса циркулират в момента в Кипър, предизвиквайки повишена заболяемост, алармираха здравните власти. Големият брой туристи и пътуващи в активния летен сезон улеснява разпространението им.

Остър вирусен фарингит, остър вирусен гастроентерит и Covid-19 излагат на риск летните отпуски на кипърците и гостите на острова, казаха от здравноосигурителната организация. В разгара на туристическия сезон експертите посочиха самолетите като едно от най-рисковите места за заразяване.

Регистрираното в Кипър увеличаване на случаите на коронавирус в петото му лято се дължи на новия вариант на вируса, който принадлежи към групата, наречена флирт, и се появи в Европа от САЩ, уточниха от Научния консултативен комитет по пандемията към здравното министерство.

Лекарите призоваха за повишено внимание, тъй като заболяването от новия вирус започва с леки симптоми, но последващата инфекция на долните дихателни пътища изисква незабавна терапия. Вече има хоспитализирани пациенти с него.

Медиците напомниха на гражданите да спазват мерките за лична хигиена и защита.

БНР

БИ ТИ ВИ

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 775

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 781

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 769

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 680

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ