09 Септември 2024понеделник16:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки "Сцена на кръстопът"

"Сцена на кръстопът" отново събира артисти и публика в Пловдив

Всеки ще открие своето заглавие на фестивала, който се открива на 10 септември с премиера на домакините

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 225

20 забележителни спектакъла ще предложи на публиката 28-то издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" от 10 до 21 септември в Драматичния театър в Пловдив, научи ДУМА от PR Team. Слоганът на тазгодишното издание е "Театъра Огледалото".
По традиция неговата трупа ще открие фестивала на 10 септември от 19 ч. в голямата зала с премиера - "Без кръв" по Алесандро Барико на режисьорката Диана Добрева, съвместна продукция на пловдивската трупа и НТ "Йордан Хаджиконстантинов-Джинот" от Велес (Република Северна Македония).
Във втория фестивален ден също ще гледаме премиерно представление на Пловдивския театър - "Елизабет - кралицата девственица" на режисьорката Маргарита Мачева, от 19,30 ч. в Камерна зала "Стефан Данаилов".
Селектирани са спектакли на "БАЗА Х" - "Заклеваш ли се в децата?" с Владимир Зомбори и Весела Бабинова, Лидия Василева, Даниел Кукушев и "Prima Facie" (моноспектакъл на Елена Телбис), МГТ "Зад канала" ("Неделя вечер" от Захари Карабашлиев, награда "Аскеер" и номинация "Икар" за драматургия), Театър 199 ("Оскар и розовата дама" от Ерик-Еманюел Шмит, Театрална формация РЕОН - Атина ("Диптихът Арто"), Държавния драматичен театър в Търговище ("Когато светът беше шарен" - 105 години от рождението на Николай Хайтов), Сатиричния театър "Алеко Константинов" ("Луцифер" от Хосе Варлета, моноспектакъл на Боян Арсов), ДТ "Сава Огнянов" в Русе ("Странна случка с куче през нощта" по световния бестселър на Марк Хадън), Националния театър в Будапеща (Унгария) с "Вицекралят Банк" от Йожеф Катона, ТР "Сфумато" ("Дишай" от Дънкан Макмилан с Елена Телбис и Бойко Кръстанов), ДТ "Никола Вапцаров" ("Метаморфози" по Овидий), Театър "ОКО" от Лвов, Украйна ("Ваканция" - авторка и режисьорка Галина Стричак), ДТ "Рачо Стоянов" в Габрово ("Портретът на Дориан Грей" по Оскар Уайлд), ДТ "Адриана Будевска" в Бургас ("Кралицата на красотата" по Мартин Макдона), Театър "Българска армия" ("Глас" - моноспектакъл на Антоанета Добрева-Нети).
Младежкият театър "Николай Бинев" ще гостува на фестивала с две представления - "Опасни връзки" от Шодерло дьо Лакло с режисьорка Станка Калчева и "Пипи Дългото чорапче" от Астрид Линдгрен с режисьор Венцислав Асенов.
Фестивалната програма на 16 септември ще предложи събитието "Празнуваме Татяна Лолова" - мултимедиен спомен-спектакъл за театралната легенда, която тази година щеше да навърши 90 години.
Закриването на "Сцена на кръстопът" е на 21 септември от 19 ч. в голямата зала - "Тheatro oтсам канала" ще представи "И все пак, животът е прекрасен" от Николай Ердман - спектакъл на Александър Морфов.

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 249

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 356

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 260

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 264

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ