09 Юли 2024вторник20:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Николай Урумов във "Волпоне" на старозагорска сцена

Комедията на Бен Джонсън е втората премиера за сезона на театъра в Града на липите

/ брой: 232

автор:Христо Христов

visibility 1503

В ролята на Волпоне от едноименната комедия на Бен Джонсън ще се появи премиерно на сцената на старозагорския драматичен театър гост-актьорът Николай Урумов. Постановката е на режисьорката Бина Харалампиева, а сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова. Музиката е написана от игралия допреди два сезона тук актьор Мартин Каров. Сред избраните от Харалампиева изпълнители на останалите роли са Елена Азалова - Канина, Силвана Пишимарова - Коломба, Станислав Станев - Леоне, Ивелин Керанов - Съдията, и Цветомир Черкезов - началник на стражата.
За по-малко от две седмици това е втора премиера на старозагорския драматичен театър, който откри новия сезон с пиесата на сръбския драматург и автор на сценария на филма на Емир Костурица "Ъндърграунд" - Душан Ковачевич, "Лари Томпсън", поставена от гост-режисьора Цветан Даскалов, който е бил 7 години от живота си емигрант в САЩ.
"Волпоне, или Лисицата" е представена за първи път през 1606 г., но и досега историята за венецианския богаташ Волпоне, който се преструва, че е на прага на смъртта, за да привлече и измами многобройните претенденти за наследството му, като им се надсмее за алчността, продажността и групостта, кара зрителите да реагират с горчив смях и размисъл.
Слугата Моска (Иван Калошев) умело забърква коктейл от съблазни и приканва адвоката Волторе (тефан Борисов), лихваря Корбачо (Ивалин Димитров) и търговеца Корвино (Христофор Недков) да опитат от него. Опиянени от възможността да станат единствени наследници на умиращия Волпоне, и тримата са готови на всичко, но пропускат да отчетат други две действащи лица в тази комедия на нравите - хитроумния Моска и фриволния и неуправляем характер на... златото.

 

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ