09 Юли 2024вторник16:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Плевенска филхармония

Плевенската филхармония обикаля страната с "Музикална магия"

/ брой: 128

автор:Дума

visibility 224

Плевенската филхармония и маестро Йордан Камджалов продължават националното турне "Музикална магия". Солист на концертите е феноменалният кларинетист Атанас Маринов, българин, живеещ в Швейцария, подкрепен от фондация "Йордан Камджалов", научи ДУМА от Тина Коилова.
Ценителите на музиката ще чуят шедьоври от класиката и романтизма. Празничната програма е изключително завладяваща, включва произведения-бисове, част от които за първи път ще звучат в залите и летните театри по време на турнето. Концепцията абсолютно отразява енергията на заглавието "Музикална магия", изпълнява мисията на изкуството "да докосва хората", да ги вдига спонтанно на крака и да ги кара да аплодират във възторг солиста и оркестъра, водени от маестро Камджалов. Програмата е много разнообразна, включва произведения от Панчо Владигеров, Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и др.
Изключителният солист Атанас Маринов, ненадминат талант на кларинета, признат в цял свят, предизвиква публиката да желае още изпълнения след края на официалната програма. Изключително впечатляващо е неговото изпълнение на "Притури се планината", интерпретация за соло кларинет и оркестър. Концертите са без антракт, водят се лично от маестро Камджалов, който създава вдъхновяваща и съкровена връзка между публиката и артист-изпълнителите.
След Плевен, Троян, Велико Търново, Габрово и с. Скобелево, на 9 юли Плевенската филхармония гостува в читалище "Наука - 1870" в Ловеч, на 22-ри - в Амфитеатър "Аполония" в Созопол, на 24-ти - в НЧ "Димитър Полянов" в Карнобат, на 25-и - в Дома на културата НХК в Бургас, на 26-и - в Атриум център в Несебър. На 10 септември "Музикална магия" ще завладее публиката в Лятното кино в Ямбол, на 11-и - в зала "Сливен" в града на стоте войводи, на 12-и - в Общинския театър в Кюстендил.

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 339

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 382

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 291

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 341

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ