11 Октомври 2024петък13:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 231

Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов, обвинен за търговия с влияние, и го остави за постоянно в ареста. Определението е окончателно. По делото бяха представени нови доказателства срещу Ибрямов. Като аргумент защо той трябва да остане в ареста, прокурорът е дал три цитата от показанията на Мирослав Тодоров, който е основен свидетел по делото. "Искам да посоча, че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това", са думите на Джейхан Ибрямов пред Мирослав Тодоров, които се чуват от СРС-ата към делото. Самият прокурор подчертал, че това твърдение няма общо с обвинението, но решил да го спомене, защото цитатът е "доста смущаващ".
Вторите два цитата били свързани с предмета на разследването - вземане на пари от Тодоров и купуване на гласове. Според Прокуратурата Ибрямов е поискал 400 хил. лв. от Тодоров. Свидетелят твърди, че тези пари са за купуване на гласове на изборите. Той обяснява още, че Ибрямов му бил казал, че за вота са им нужни между 5 и 7 млн. лв.
Миналата седмица Софийският градски съд остави Ибрямов за постоянно в ареста по искане на Прокуратурата. Защитата на обвиняемия обжалва наложената мярка „задържане под стража“ пред горната инстанция. Делото тогава, за разлика от вчера, протече при закрити врата.

Само Сарафов кандидат за главен прокурор

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 194

Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 194

Ураганът "Кърк" опустоши Западна Европа

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 194

ООН разследва смъртта на мигранти в Атина

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 194

Обвиниха бивш румънски министър, вземал подкупи

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 194

Фалшив Путин съобщи в ефир, че подава оставка

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 194

Сигурен неуспех

автор:Евгени Гаврилов

visibility 115

/ брой: 194

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 194

Ще работим за справяне с демографската криза

автор:Юлия Кулинска

visibility 124

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ